Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 20) + Kunci Jawaban


1. _____ limit to the extent which human beings may benefit from their own inventive genius.

(A) Not any

(B) Has no

(C) There is no

(D) It not

 

答案:C

测试点:there be句型.

分析:句中有which引导的从句,说明which之前应为主句.在答案中选择主谓结构或there be结构,即(C).

 

2. The light from a laser differs _____ produced by other sources, such as electric bulbs, fluorescent lamps, and the sun.

(A) from the light

(B) and the light

(C) the light that is

(D) the light can be

 

答案:A

测试点:习语.

分析:Differ from是固定短语.答案中只有(A)含有from...部分.

 

3. In addition to pleasure, _____ excitement, challenge, and relaxation.

(A) the providing of games

(B) games if providing

(C) the games which provide

(D) games provide

 

答案:D

测试点;主谓结构。

分析:本句主,谓语均缺,应在答案中选择主语+谓语动词的形式,即(D)(A)是名词词组;(B)(C)均含从句成份.

 

4. Not only can walking fish live out of water, _____ they can also travel short distances over land.

(A) neither

(B) and

(C) but

(D) if

 

答案:C

测试点:not only…but also结构.

分析:关键词是句首的Not only,它说明后文应当有but()also的部分.空格后出现also,所缺为but,故选(C).

解题要点:句中出现Not only,应首先在答案中寻找but(also).

 

5. _____ Eijah McCoy’s invention of the lubricating cup in the early 1870’s, machinery had to be stopped in order to be lubricated.

(A) Before

(B) When

(C) While

(D) Lately

 

答案:A

测试点:介词.

分析:表示时间概念的介词和连词是TOEFL考试中常见的题目.空格后至逗号前的部分不是从句而是名词性短语,故所缺为不是连词而是介词。即答案(A)

 

6. As Mercury moves in its solar orbit, _____ its axis, an imaginary line that runs through its center.

(A) rotates it on

(B) it rotates on

(C) on rotates it

(D) rotates on it

 

答案:B

测试点;词序主谓结构.

分析:关键词As说明空格前为从句,其后为主句.主句主、谓语均缺,应在答案中选择主语十谓语动词的形式,即(B).其余词序均错.

 

7. The Hawthrone studies, _____ the monotonous working conditions of factory personnel, were a major contribution to industrial psychology.

(A) in which the investigation of

(B) were they investigated

(C) which were investigation

(D) an investigation of

 

答案:D

测试点:同位语.

分析:本句主、谓语俱全,主、谓语间两边以逗号隔开的部分为同位语.主语The Hawthrone studies的内容.

 

8. In 1914 a bronze tablet _____ Harriet Tubman was placed at the entrance of the Cayuga Country Courthouse in Aubum, New York.

(A) honored

(B) for honor

(C) in honor of

(D) was honoring

 

答案:C

测试点;习语。

分析:In honor of…是固定短语。

 

9. It is unlikely that a nation would choose war if its goals _____ peacefully.

(A) meet

(B) could be met

(C) having been met

(D) would have met

 

答案:B

测试点:被动语态.

分析:To meet one’s goals是固定短语,此处goalsif从句的主语,谓语应在答案中选择名词性的形式(D)说明动词应当用被动形式(B).答案(C)是错误形式.

 

10. Their keen senses of hearing and smell have made some types of dogs _____ in hunting and tracking and as security guards.

(A) as valuable

(B) of the value

(C) are valued

(D) valuable

 

答案:D

测试点:习语.

分析:Make sth+形容词是固定短语,是TOEFL考试中常见的题型.空格前已有made十宾语,所缺为形容词补语,故选(D).

 

11. Used only for wall surfaces that are exposed to view or require a decorative effect, _____.

(A) the exactness in shape, size, and color of face brick

(B) face brick must be exact in shape, size, and color

(C) must be face brick which is exact in shape, size and color

(D) the shape, size, and color must be exact of face brick

 

答案:B

测试点;主谓结构/主词一致。

分析:空格前只有短语,所缺为句子。应在答案中选择完整的主谓结构,(B)(D).分词短语的逻辑主语与句子主语应是一致的 used…的逻辑主语应为face brick而不是 shapeSize and color,故选(B).

 

12. _____ were first used in electrical power production, it was necessary to add super-heaters, because turbines work best with high-pressure steam.

(A) Steam turbines

(B) When steam turbines

(C) For steam turbines

(D) The steam turbines which

 

答案:B

测试点:状语从句.

分析:两边用逗号隔开的部分是主句,逗号前则是从句.从句有谓语而缺主语、连接词,应在答案中选择连接词十主语的形式,即(B)(C)For引导从句时一般不放在主句前,故(C)错,选(B)

 

13. Sherwood Anderson’s novel windy McPlerson’s Son, _____, first appeared in 1916.

(A) a restless young man who strives for better things is concerned

(B) is a concerned with a restless young man who strives for better things

(C) concerned with a restless young man who strive for better things

(D) why is concerned with a restless young man who strives for better things

 

答案:C

测试点;分词作后置定语.

分析:句主谓完整,主谓间逗号隔开的部分为同位语或后置定语.(C)是分词短语,可作后置定语.(A)虽是名词性结构,但主语Windy Mc Pherson’s Son不是人名,而是书名,不可用(A)作同位语.

解题要点:注意斜体字为书名.

 

14. The redhead duck builds a deep nest of reeds _____ up to a dozen egg are laid.

(A) containing

(B) which contains

(C) in which

(D) in it

 

答案:C

测试点:介词+which结构.

分析:空格前为主句,空格后即从句.从句主.谓俱全,所缺为连接词.应在答案中选择相应的形式,即(C)in which等于where,表示地点、位置,在从句中作状语。

 

15. The dominant philosophy of the Age of Enlightenment _____ in the universe in terms of forces that could be detected by the human senses.

(A) an explanation for everything

(B) attempted to explain everything

(C) everything was an attempt

(D) explained and attempted

 

答案:B

测试点;谓语.

分析:本句有主语但缺谓语,应在答案中选择谓语动词开头的形式,即(B)(D)(D)attempted是及物动词,应后接宾语(名词或不定式),而空格后无相应形式,故(D)错,选(B).

 

16. American sign language has its own distinct grammatical structure, which must be mastered in the same way as that of another languages.

 

答案:D

测试点:otheranother的用法.

分析:考题中常见这两个词被相互错用.another应后接单数名词,而此处后接复数的languages,应用other.

 

17. Alasks is the larger and most sparsely populated state of the United States.

 

答案:A

测试点;并列结构/最高级。

分析:and所连接的成份应同形式、同性质。and后为最高级的mostand前不能用比较级的larger.应为largest.

 

18. Fossil remains indicate that squidlike creatures called betemnites swam in the sea who covered the North American continent 70 million years ago.

 

答案:C

测试点:whowhich的用法.

分析:who是指人的代词,而此处指代的是the sea,是物而不是人.应为thatwhich.

 

19. In 1991 singer Kathleen Battle is receiving the annual American Black Achievement Award for excellence in vocal performance.

 

答案:B

测试点:时态.

分析:Is receiving是现在进行时,而句中具体的时间状语In 1991说明本句应当用过去时。应为received

 

20. Scientists do not know why did dinosaurs became extinct, but some theories postulate that changes in geography, climate, and sea levels were responsible.

 

答案:A

分析:why引导宾语从句,其语序应是陈述句的语序而不是疑问句的.故应删除did.

 

21. Anthropologists investigate the customs of different groups of people, particularly that in isolated areas.

 

答案:C

测试点:代词数的一致.

分析:that为单数,而此处指代的是people,为复数意义.应为those.

 

22. Hydraulic machines lift heavy load, exertion large forces, drive vehicles and machine tools, and control many kinds of motion.

 

答案:B

测试点:并列结构/词性.

分析:and所连接的成份应同词性、同性质.本句中and所连接的其他项均为动词十宾语结构,因此exertion应为动词exert.

解题要点:当出现划线的以-tion结尾的名词时,应首先考虑它的词性是否正确。

 

23. Although Shirley Jackson’s fiction often dealt with frightening experiences, she also wrote autobiographical, descriptions humorous of her life in a small Vemork town.

 

答案:C

测试点;词序.

分析:单个的形容词修饰名词时应放在句词前,不应后置.应为humorous descriptions.

 

24. When a nucleus is not dividing, it consisting of a nuclear membrane, a nucleolus, and evenly distributed genetic material.

 

答案:C

测试点:词形/谓语.

分析:consisting是动词的非谓语形式,而此处需要谓语动词.应为consists of.

 

25. Most aquatic animals breathe by means external respiratory organs called gills.

 

答案:C

测试点:习语/介词.

分析:By means of是固定短语,而此处缺of

 

26. It is not known why only four of all the occurring naturally elements in the periodic table are ferromagnetic.

 

答案:B

分析:测试点:词序。副词natturally应放在分词occurring前面修饰它,分词修饰后面的名词.

 

27. Rice has been a basically food for millions of people for hundreds of years.

 

答案:B

测试点:词性。

分析:basically是副词,而修饰名词food应当用形容词。应为basic

 

28. Some linguists believe that the earliest language were no less complex as modern language.

 

答案:D

测试点习语/比较句式.

分析:No less… than…固定短语,不用as.

解题要点;看到比较级的形容词或副词,应注意后面是否有than.

 

29. The American artistic James Abbort McNeill Whistler promoted the idea of art for art’s sake, insisting that painting had no mission to fulfill.

 

答案:A

测试点:词性.

分析:artistic是形容词,而此处应当用名词artist作句子主语.

 

30. Once a teacher of French and Spanish, the writer Maya Angeiou remaining strongly committed to the goals of foreign language education.

 

答案:B

测试点:词形/谓语.

分析: remaining为非谓语形式,而此处需要谓语动词.应为remained.

 

31. Exploitation of the powers of computers depend on one’s ability to load information into them.

 

答案:B

测试点;主谓数的一致。

分析:主语Exploitation是第三人称单数,谓语动词不能用depend。应为depends

 

32. Animals usually prepare for hibernation by eating large amounts of food to build out stored fat in their bodies.

 

答案:C

测试点;习语.

分析:Build up是固定短语,不用out.

 

33. William Jenriings Bryan was a Democratic nominee for the United States presidency third times, but he never won.

 

答案:C

分析:测试点: 数词/近义词.third表示数的顺序后接单数名词;此处后接复数times 根据句意,应当用表示数量的three.

 

34. The domestic architecture of the Western world has responded to a number of cultural, geography and, social needs.

 

答案:C

测试点;并列结构/词性.

分析:and两边应同词性、同性质.and后为形容词social, and前不能用名词geography。应为形容词geographic

 

35. People have always fascinated by the parrot’s colorful feathers and its ability to mimic human speech.

 

答案:A

分析:由信号词by可知,位于用被动语态,因此将always fascinated改为always been fascinated

 

36. The American astronomer Gerard Kuiper discovered a satellite of Uranus, found Titan to have an atmosphere, and advanced theoretical of planetary formation.

 

答案:D

测试点;词性/近义词.

分析:theoretical是形容词,此处应用名词theories.

 

37. Some metal vary in resilience at different temperatures, becoming very brittle when cold.

 

答案:A

测试点:主谓数的一致.

分析:谓语动词vary是关键词,说明主语不应是第三人称单数的metal.应为metals.

 

38. The fritillaries, one of the largest group of butterflies, are found not only in this country but in many other parts of the world as well.

 

答案:A

测试点:习语.

分析:One of the+最高级+复数名词是固定短语(TOEFL常考),此处不能用单数的group。应为groups

 

39. Preceding the United Stated Naval Academy was founded in 1845, sailors were trained at sea.

 

答案:A

测试点:连词/近义词.

分析:preceding是形容词或动词,不能引导从句.应为Before.

 

40. During her lifetime, Margaret Mead was internationally known as an authority on various literate and illiterate culture.

 

答案:D

测试点:数的一致.

分析:culture为单数,而various后接复数名词.应为cultures.


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama