Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 5) + Kunci Jawaban


1. ---ratchet is a wheel or bar that can move in only one direction.

(A) A

(B) It is a

(C) Although a

(D) There is a

 

答案:A

测试点:冠词.

分析:ratchet (棘轮机构)是名词,名词前应加冠词,故选(A).

 

2. Thomas Jefferson’s achievements as an architect rival his contributions ---a politician.

(A) such

(B) more

(C) as

(D) than

 

答案:C

测试点:介词.

分析:”作为政治家“要说as a politician,故选(C).前文as an architect可作为线索.动词rival (比得上,相比)在词意上也决定了前后两部分应相同结构.

 

3. The chief foods eaten in any country depend largely on ---best in its climate and soil.

(A) it grows

(B) what grows

(C) does it grow

(D) what does it grow

 

答案:B

测试点:what引导的名词从句。

分析:depend on后接名词性的成份。答案中(B)是名词从句,做介词on的宾语.(A)是主谓结构但并非名词从句,不能作宾语,(C)是问句形式,(D)结构错误.

 

4. Possibly the greatest advance in ---materials came with the invention of a cheap way to make steel.

(A) bridge-building

(B) building of bridges

(C) building a bridge

(D) bridges are built

 

答案:A

测试点:定语.

分析:materials是名词,前面要用形容词性的词来修饰它.(A)是分词,可作定语.(B)是动名词短语;(C)是动宾结构;(D)是句子;均不可作定语.

 

5. ---, snakes frequently subdue their prey without injecting poison.

(A) Contrary to general belief

(B) General belief contrary to

(C) Belief contrary to general

(D) Contrary belief general to

 

答案:A

测试点:习语.

分析:contrary to+名词是.固定短语,表示“与……相反”,故选(A).

 

6. Two years after she was chosen president of the Texas State Senate, ---successfully for a seat in the United States Congress.

(A) Barbara Jordan’s campaign being

(B) Barbara Jordan campaigned

(C) Campaigning for Barbara Jordan

(D) Barbara Jordan campaigning

 

答案:B

测试点:复合句。

分析:Two years after引导的是时间状语从句,故逗号之后应是主谓完整的主句,即(B)。其余三句均不是主谓结构.

 

7. The values of a people, their customs, and their perceptions of the world ---their language.

(A) are influenced

(B) be influenced

(C) influencing

(D) influence

 

答案:D

测试点:谓语.

分析:本句有主语但缺谓语,应在答案中选择能充当谓语的动词形式,即(D)(A)是被动语态,与句意不合;(B)(C)不能单独作谓语.

 

8. Over a very large number of trials, the probability of an event’s ---is equal to the probability that it will not occur.

(A) occurs

(B) will occur

(C) can occur

(D) occurring

 

答案:D

测试点:动名词.

分析:’s是名词的所有格形式,后接名词性成份.答案(D)是动名词,可接在’s后,其余均不可。

 

9. ---fashioned from a wick floating in a bowl of oil functioned according to the principle of capillary action.

(A) All lamps early

(B) Lamps all early

(C) All early lamps

(D) Early all lamps

 

答案:C

测试点:主语/词序.

分析:本句缺主语,应从答案中选择名词或名词组作主语.除(C)外,其余语序均错.

解题要点:指示性形容词all,many,someany均应放在一般修饰性形容词前面.

 

10. Annie Jump Cannon, ---discovered so many stars that she was called “the census taker of the sky.”

(A) a leading astronomer who

(B) who, as a leading astronomer,

(C) was a leading astronomer

(D) a leading astronomer,

 

答案:D

测试点:同位语.

分析:主语后面用逗号隔开的部分,常常是主语的同位语.应在答案中选择说明主语身份的名词性成份,即(D)(A)(B)后接从句;(C)多了动词.

 

11. The less the surface of the ground yields to the weight of the body of a runner, ---to the body.

(A) the stress it is greater

(B) greater is the stress

(C) greater stress is

(D) the greater the stress

 

答案:D

测试点:“the+比较级the+比较级”结构。

分析:看到the less…,应想到这是the+加比较级的句式。应在答案中选择相同的结构,即(D)the greater.

解题要点;此平列比较级句型是TOEFL常考题型,应注意两个比较的部分要结构相同.

 

12. And ideal is a standard ---people judge real phenomena.

(A) how

(B) of

(C) by which

(D) for it

 

答案:C

测试点:介词+which结构.

分析:空格前后均为主谓完整的句子,说明这是复合句.主、从句中间应填入接两句的连词.(C) by which意为by the standard(A)虽为连词,但意思不通.(B)为介词,(D)多主语it

 

13. Maine has ---weather than most of the other states in the continental United States.

(A) coolest

(B) the coolest

(C) cooler

(D) the cooler

 

答案:C

测试点:比较级.

分析:than为线索,推知句中用了比较级,句词weather前所缺为比较级形式的形容词.答案(C)是形容词比较级的正确形式.(A)(B)为最高级;(D)多了the.

 

14. Amoebas are ---small to be seen without a microscope.

(A) far too

(B) far and

(C) so far

(D) as far as

 

答案:A

测试点:tooto…结构.

分析:这一结构也是TOEFL常考的题型.注意副词too前面可以用表示程度的词来修饰,如:farmuch.

 

15. Graphite conducts electricity ---does not burn.

(A) because

(B) if

(C) when

(D) and

 

答案:D

测试点:连词。

分析:句中conducts…burns…是并列的谓语,应在答案中选择表示并列关系的连词。即(D)(A)表示原因,(B)表示假设关系,(C)表示时间,句意均不通,而且这些连词引导的状语从句都缺了主语.

解题要点:在连词and连接的并列句中,如果主语为同一人或事物,第二句可省去此主语,直接连谓语动词.

 

16. The methods of spectrum analysis vary according to the wavelength region were studied.

 

答案:D

测试点:多词.

分析:过去分词studied作后置定语修饰region,其作用相当于定语从句省去which/that及系词be。这里的were应删掉。

 

17. Hurricanes are severe cyclones with winds over seventy-five miles an hour who originate over tropical ocean waters.

 

答案:C

测试点:从句连接词.

分析:whowhich的用法.句中,定语从句修饰的是物而不是人,连接词不能用who,应用thatwhich.

解题要点:定语从句连接词who()which()的错用也是TOEFL常考题型之一.

 

18. A great proportion of the seeds of desert flora they possess germination-inhibiting substances.

 

答案:C

测试点:多词.

分析:possess为谓语动词,主语为前面的A great porportion,此处无需重复主语,they多余。

 

19. Window treatment, furniture arrangement and color combine all contribute to the overall impression of a room.

 

答案:B

测试点:词性/并列结构.

分析:看到and,要注意其两边成份是否同词性,同性质.and前是名词词组,而此处combine为动词,应为名词combination,与treatmentarrangement并列.

解题要点:当连接词and连接两项或更多项目时,应特别注意相连各成分的结构,词性相同.

 

20. Harvesting of grains is affected by annual changes in temperature or in the amount of moisture, but both.

 

答案:D

测试点:连词.

分析:此处不是转折的关系,而是选择,不能用but,应当用oror both是固定说法.

 

21. Due to its excellent tensile strength, acetate rayon is an important material for products so as balloons, parachutes, fire hoses, and webbing.

 

答案:C

测试点:习语。

分析:看到紧接其后的耶,应想到这里要用suchSuch as是固定短语。

解题要点;such asTOEFL考题中常见的短语.

 

22. It has not been determined how years sea turtles can live in their natural environment, but they will reach a very old age if left undisturbed by humans.

 

答案:A

测试点:缺词.

分析:how是副词,后面不能直接加名词.应为how many years.

 

23. A footnote is characteristically employed to give information that is too long or too detailed be included in the body of a text.

 

答案:D

测试点:tooto…的用法.

分析:看到前文的两个too,应立即注意后面是否有to…的部分.此处动词be前缺to.

 

24. Watercolors dry more faster than other paints.

 

答案:C

测试点:比较级形式重复。

分析:遇到形容词或副词的比较级,应注意其比较形式是否重复。此处应去掉more.

 

25. In mathematical terms, modern algebra is set of objects with rules for connecting or relating those objects.

 

答案:B

测试点:冠词.

分析:set是可数名词,它前面一定要有冠词.应为…a set(of).

解题要点:TOEFL同类考题还有a group ofa series of, a blend of.

 

26. Alike most fruit trees, the quince is normally propagated from shoots or cuttings.

 

答案:A

测试点:likealike的用法.

分析:alike是副词或形容词,like才是介词,这里要用like.

解题要点:alikelike的用法是TOEFL常考题型。见到划线的alike,应立即注意是否用错。

 

27. A patent gives inventors exclusive rights to their inventions for a fix period of time.

 

答案:C

测试点:词性.

分析:fix是动词,这里要用形容词fixed修饰名词period.

 

28. In 1981 the fossil jaw of a previously unknown small mammal was found onto a Navaho reservation in Arizona.

 

答案:D

测试点:介词.

分析:onto表示动作,而表示地点要用onon the reservation是固定搭配.

 

29. The wild carrot, knew as Queen Anne’s lace, gave rise to the cultivated carrot in its domesticated form.

 

答案:B

测试点:习语/分词.

分析:固定说法, known as是分词短语在句中作后置定语.

 

30. A statue, a monumental, a building, or a park may be dedicated to commemorate a distinguished individual.

 

答案:A

测试点:词性.

分析:冠词a后接名词,而monumental是形容词,应为monument.

解题要点:这里是由or连接的4个并列结构。orand一样,要求所连接的部分同词性、同性质。

 

31. The Earth’s magnetic poles are not stationary, but slowly shift its position.

 

答案:D 测试点:代词数的一致.

分析:此处代词指的是复数的poles,不能用单数的its,应为theirportion亦应相应改为复数.

 

32. A emotion is not necessarily aroused by something in the outside world.

 

答案:A

测试点:冠词.

分析:aan的用法以元音开头的名词前要用冠词an,不用a.

解题要点:注意划线的冠词aan是否用错.

 

33. The elbows are joints that connected people’s up arms with their forearms.

 

答案:D

测试点:词性.

分析:up是副词,此处应用形容词upper.

 

34. Ants have an elaborate structure social, and enjoy a longevity far greater than that of most insects.

 

答案:B

测试点:词序。

分析:单个的形容词修饰名词时,应放在名词前。此处应为social structure

解题要点;形容词定语及其修饰的名词前后词序颠倒是TOEFL常考题型.应注意划线的名词+形容词的错误形式.

 

35. Municipal planners deal chiefly for the physical layout of communities.

 

答案:B

测试点:习语.

分析:Deal with是固定短语.

 

36. A musician with multiply talents, Aretha Franklin is able to write songs that are unusually consistent in style and content.

 

答案:A

测试点:词性.

分析:multiply是动词,此处需用形容词修饰名词talents.应为multiple.

 

37. Whether a healthy adult tends to feel hungry two, three, or four times a daily is a question of physiology and of culture.

 

答案:D

测试点:词性.

分析:冠词a后应接名词,而daily为形容词或副词.应为day.

 

38. One of the most distinction dialects of North American English, Gullah is spoken by many people in the South Carolina area.

 

答案:A

测试点:词性。

分析:distinction是名词,此处应用形容词distinctive

解题要点;看到most,应想到其后可能是形容词或副词.

 

39. The novels of John Cheever belongs to a literary tradition that is concerned primarily with manners.

 

答案:A

测试点:主谓数的一致.

分析:主语是复数的novels,谓语动词不能用第三人称单数形式.应为belong.

 

40. Pennsylvania has the most institutions of higher learning than any other state has.

 

答案:A 测试点:比较级.

分析:后文有关键词than,可知此处应是比较级而非最高级.应为more.

解题要点:形容词或副词的比较级和最高级错用是TOEFL常考题型.


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama