Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 10) + Kunci Jawaban


1. ---a bicameral, or two-chamber parliament.

(A) Canada has

(B) Having Canada

(C) Because Canada has

(D) That Canada is having

 

答案:A

测试点:主谓结构.

分析:本句主谓俱缺,应在答案中选择主语+动词的结构,即(A)(B)不是主谓结构;(C)(D)均为从句形式。

 

2. ---time and labor, cartoonists generally draw the hands of their characters with only three fingers and a thumb.

(A) Saved

(B) Saves

(C) To save

(D) The saving

 

答案:C

测试点不定式.

分析逗号前的部分为表示目的的状语可由不定式短语或从句承担答案中无从句故选不定式(C).

 

3. The recent discovery of a novel by Harriet Wilson, published in 1859, ---a landmark in Black American literature.

(A) has brought to light

(B) light to brought has

(C) brought to light has

(D) has light to brought

 

答案:A

测试点词序/习语.

分析本句有主语而缺谓语bring sth to light是固定短语如宾语较长可放在to light之后bring to light+宾语故选(A).

 

4. ---telescopes of the 1600’s magnified objects thirty-three times their original size.

(A) That the

(B) The

(C) This is the

(D) Being where the

 

答案:B

测试点冠词。

分析空格后句子完整句首的名词前缺限定词故选冠词(B)

 

5. Thyme, ---, yields a medicinal oil containing thymol.

(A) a fragrant garden herb

(B) garden herb which is fragrant

(C) fragrant garden herb

(D) is an herb in a fragrant garden

 

答案:A

测试点同位语.

分析本句主谓语俱全主谓之间两边逗号隔开的成份要么是分词短语作后置定语要么是名词性同位语答案中只有(A)是名词词组Thyme的同位语.

解题要点记住此句型主语­­­___谓语…….空格部分为标准的同位语结构.

 

6. Until the ninth century, written words were not actually separated, ---in some literary writing, dots or points were used to indicate divisions.

(A) in spite of

(B) contrary

(C) contrast to

(D) but

 

答案:D

测试点连词.

分析空格两边都是完整的句子中间应有连词将其连接答案(D)为表示转折的连词(A)(C)为介词性质(B)为形容词均不可连接句子。

 

7. Nutritionists ---goat milk to be rich, nourishing, and readily digested.

(A) consider

(B) is considered

(C) are considered

(D) considering

 

答案:A

测试点谓语.

分析本句有主语而缺谓语应在答案中选择可作谓语的动词(A)(B)(C)为被动态与句意不符(D)为非谓语形式.

 

8. ---conventional black ink costs newspapers about thirty cents a pound, most rub-resistant inks add at least ten cents more per pound to the bill.

(A) Furthermore

(B) Meanwhile

(C) Moreover

(D) While

 

答案:D

测试点连词.

分析本题为两个完整的句子其意义相互对比应用连词while连接(A)(B)(C)均是副词.

解题要点4个答案中如有while应首先考虑它。

 

9. John Lone’s physical grace and ---age, sex, and culture make him an extraordinary performer.

(A) his ability to transcend

(B) is able to transcend the

(C) the transcending ability

(D) with his ability transcending

 

答案:A

测试点并列结构。

分析and要求它所连接的成份性质相同。and前是名词grace故应在答案中选择名词性的结构排除系动词开头的(B)和介词开头的(D)空格后另有三个名词agesex and culture它们与前面的词的关系要么是并列要么是其宾语(C)无动词不能带宾语只有(A)既是名词词组又可后带宾语.

 

10. Before ---of synthetic dyes, yarns were often colored by dyes obtained from natural vegetable and mineral matter.

(A) introducing

(B) introduction

(C) the introduction

(D) introducing that

 

答案:C

测试点名词冠词。

分析of前应为名词而名词前应有冠词故选(C).

 

11. Ducks have been domesticated for many centuries ---commercially for their meat and eggs.

(A) raised

(B) and are raised

(C) raised as

(D) are raised

 

答案:B

测试点并列结构连词。

分析本句只有一个主语但却有两个谓语部分。这两个谓语应用连词and连接故选(B).

 

12. Maggie Lena Walker, an insurance and banking executive, ---and spent her entire life in Richmond, Virginia.

(A) and was brought up

(B) brought up with

(C) who was brought up

(D) was brought up

 

答案:D

测试点谓语并列结构.

分析连词and要求它所连接的两边同词性、同性质and后为动词and前应是另一动词故选(D)(A)重复and (B)多了介词(C)为从句.

 

13. The activities of the international marketing researcher are frequently much broader than ---.

(A) the domestic marketer has

(B) the domestic marketer does

(C) those of the domestic marketer

(D) that which has the domestic marketer

 

答案:C

测试点比较级.

分析than后应加被比较的对象本句被比较的是主语activities,可用those指代以免重复故选(C)(A)(B)被比较的部分与原句不一致(D)句子结构错误。

解题要点答案中如有that ofthose of出现应首先考虑.

 

14. Mercury differs from other industrial metals ---it is a liquid.

(A) whereas

(B) in that

(C) because of

(D) consequently

 

答案:B

测试点短语.

分析空格后为表示原因的状语从句故选(B)(A)(D)不能表示原因(C)为介词不能连接句子.

解题要点4个答案中有in that应首先考虑它In that引导状语从句表示原因.

 

15. In black verse ---of ten syllables, five of which are accented.

(A) line consists of each

(B) consists of each line

(C) each line consists

(D) it consists of each line

 

答案:C

测试点主谓结构词序。

分析关键词which说明逗号后为从句则逗号前必然是主句。In引导的短语作状语主句的主谓语均缺应在答案中选择主语+谓语动词的形式(C)(A)(B)不是主谓结构(D)用了形式主语与句意不合.

 

16. Some art historians have say that too many artists have tried only to imitate previous painting styles.

 

答案:A

测试点词形/时态.

分析助动词have后接过去分词表示完成时态应为said.

 

17. Inventor Granville Woods received him first patent on January 3, 1984, for a steam boiler furnace.

 

答案:A

测试点词性.

分析修饰名词patent应当用形容词性的代词hishim不能作定语.

 

18. Throughout history, shoes have been worn not only for protection and also for decoration.

 

答案:D

测试点not onlybut also的用法。

分析这是考题中常见的结构。看到前面的not only应立即注意后面是否有but also部分and应为but.

 

19. Worker bees labor for the good of the hive by collecting food, caring for the young, and to expand the nest.

 

答案:D

测试点并列结构.

分析and两边应同词性、同形式句中and前为动名词短语collectingcaning for…,此处也应用expanding与之并列.

 

20. Pathologists use their knowing of body tissues and body fluids to aid other physicians.

 

答案:B

测试点词性.

分析表示知识应当用名词knowledge,不用knowing.

 

21. Objects falling freely n a vacuum have the same rate of speed is regardless of differences in size and weight.

 

答案:C

测试点多词。

分析speed为止是一完整的句子regardless of为状语is多余。

 

22. The construction of sundials was considered to be an acceptable part of a student’s educator as late as the seventeenth century.

 

答案:D

测试点近义词.

分析educator意为教育者”,而此处应用表示教育education.

 

23. Historians have never reached some general agreement about the precise causes of the Civil War in the United States.

 

答案:B

测试点someany的用法

分析some用于肯定句中any用于否定句和疑问句中此句是含有never的否定句some应为any.

 

24. Of all the Native Americans in the United States, the Navajos from largest group.

 

答案:D

测试点最高级冠词.

分析形容词最高级前应有定冠词应为form the largest (group).

 

25.A neutron star forms when a star much more massive than the Sun dies and exploded.

 

答案:D

测试点时态并列结构。

分析and所连接的两个动词应同形式、同时态。and前为一般现在时的diesand后也应用现在时explodes.

 

26.A thorough study of mythology requires familiarity for the properties of properties of plants and trees, and the habits of wild birds and beasts.

 

答案:B

测试点习语介词.

分析familiarityfamiliar with是固定短语不用for.

 

27.Quartz may be transparency, translucent, or opaque, and it may be colorless or colored.

 

答案:A

测试点并列结构词性.

分析orand一样要求它所连接的部分同词性、同形式translucentopaque都是形容词此处也应用形容词transparent.

 

28.In an adult human, the skin weighs about seven pounds and covers it about thirty-six square feet.

 

答案:C

测试点多词。

分析covers的宾语是about thirty-six square feetit多余。

 

29.A leading Canadian feminist and author, Nellie McClung, struggled relentlessly in the early twentieth century to win politically and legal rights for Canadian women.

 

答案:C

测试点并列结构词性.

分析and所连接的成份应同词性同形式此处and连接两个定语一个是形容词legal另一个也要用形容词political不用副词.

解题要点遇有-1y结尾的副词下划线时应注意其是否错用是否应为形容词.

 

30.Metabolism consists of a complicated series of chemicals reactions carried out by living cells.

 

答案:B

测试点词性.

分析chemical为名词时意为化学制品、化学药品”,常用其复数形式为形容词时表示化学的。此处作reaction的定语应为形容词词尾不加s

 

31.Duke Ellington was the first person to compose extended jazz works and gives regular jazz concerts.

 

答案:D

测试点并列结构不定式.

分析连词and两边的成份应结构相同其一边为不定式短语to compose…,另一边也应用不定式to give.

 

32.Seismology has not reached yet the stage where earthquakes can be foretold with a great deal of accuracy.

 

答案:A

测试点词序.

分析not yet常在一起连用而且动词与其宾语之间通常不加入副词此处词序颠倒.

 

33.The design of the University of Virginia came at the end of Thomas Jefferson’s long career as theoretician, statesman, and architecture.

 

答案:D

测试点并列结构近义词。

分析and两边应同词性、同形式其一边为表示职业的名词theoreticianstatesman另一边也要用architect.

 

34.At night the desert floor radiates heat back into the atmosphere and the temperature may be drop to near freezing.

 

答案:C

测试点多词.

分析动词drop前不应加系动词be.

 

35.Although they are in different countries, Windsor, Ontario and Detroit, Michigan are close neighbors and cooperate on numerous matters of mutually interest.

 

答案:D

测试点词性.

分析修饰名词interest要用形容词mutual不用副词matually.

 

36.First incorporated in 1871, Dallas, Texas, had become the seventh largest cities in the United States by 1976.

 

答案:D

测试点数的一致]

分析主语是DallasTexas(城市名+州名)为单数其表语也应用单数city.

解题要点表示第几的序数词后应接单数名词.

 

37.Will Rogers was widely recognized for his daily newspaper column, in which he humorously criticized and commented in the politics of his time.

 

答案:D

测试点习语

分析to comment on是固定短语不用其他介词。

 

38.The free silver movement, promoting unlimited silver coinage, gained prominent, in the late 1800’s.

 

答案:C

测试点词性.

分析动词gained后接名词作宾语prominent是形容词应为prominence.

 

39.The continental divide refers to an imaginary line in the North American Rockies that

divides the waters flowing into the Atlantic Ocean from it flowing into the Pacific.

 

答案:D

测试点代词/数的一致.

分析此处代词指代复数的waters不能用it,应用复数those另外(A)the waters表示水域、水体江河等意义用复数正确.

 

40.The Petrified Forest of eastern Arizona are made up of tree trunks that were buried in mud,sand, or volcanic ash ages ago and have turned to stone.

 

答案:A

测试点主谓数的一致.

分析主语为Forest单数系动词也要用单数的is,不能用are.


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama