Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 9) + Kunci Jawaban


1.Orchestral instruments --- under the following types: strings, woodwind, brass, and percussion.

(A) grouped

(B) can group

(C) can be grouped

(D) to be grouped

 

答案:C

测试点;谓语/被动语态.

分析:此句有主语而缺谓语动词.当主语是物而不是人时,group一般用其被动形式,故选(C)(A)(B)为主动语态,(D)不定式不能作谓语.

 

2.--- depressions in the ocean floor are called trenches.

(A) There are the deep

(B) Are the deep

(C) Where deep

(D) Deep

 

答案:D

测试点;定语。

分析:空格后为一完整的句子,位于句首的名词前缺的是修饰,限定它的词。(D)为形容词,可作depressions的定语.

 

3.In the course of her life, Mary Anne Sadlier ---, some fifty of them original novels and collections of stories.

(A) Produced nearly sixty books

(B) Produced sixty books nearly

(C) Nearly sixty books produced

(D) Sixty books nearly produced

 

答案:A

测试点:动宾结构/词序.

分析:句子有主语而缺谓语,宾语应在答案中选择动词+宾语的结构,即(A)(B).副词nearly修饰数词时,应放在数词的前面,故选(A).

 

4.--- xenon could not form chemical compounds was once believed by scientists.

(A) For

(B) It was

(C) That

(D) While

 

答案:C

测试点:主语从句.

分析:系动词was前为主语部分;主语是从句时,应是thatwhat等引导的名词性从句,故选(C)(A)for是介词,后面不能接从句;(B)It是形式主语。但句中未用此结构;(D)while不能引导主语从句.

解题要点:看到空格后连续出现两个谓语动词(如此句中的could not form…was)时,应想到所缺主语可能是个从句,故在四个答案中首先寻找that what之类的连接词.

 

5.Eastern meadowlarks abound in places ---, but eat harmful insects rather than grain.

(A) land is cultivated there

(B) there is land cultivated

(C) where land is cultivated

(D) where is cultivated land

 

答案:C

测试点定语从句.

分析places表示地点它后面的定语从句应以where开头故从(C)(D)中选择(D)where是副词在从句中作状语不能作主语(C).

 

6.Amplifiers such as those in computers and sound –reproducing systems are responsible for --- an erratic input signal.

(A) strengthening

(B) being strengthened

(C) strengthen

(D) to strengthen

 

答案:A

测试点介词宾语。

分析介词for后应接名词性成份。(A)strengthening是动名词可作介词宾语。(B)是其被动形式与句意不合(C)(D)为动词形式.

 

7.--- John Aaron Lewis pioneered in the development of “third stream music,”a blend of jazz and classical music.

(A) A composer, who was

(B) He was a composer

(C) As a composer

(D) When a composer he

 

答案:C

测试点状语.

分析空格后为一完整的句子而主语是一人名所缺通常是一个说明此人身份的短语同位语或状语故选(C)是介词短语可作状语(A)(D)均含有从句成份使句意不通(B)是一单句与空格后的部分无法衔接.

 

8.In reorganizing the curriculum of Mt. Holyoke College in the late 1800’s Elizabeth Mead laid the foundation --- the modern college rests.

(A) is which

(B) on which

(C) which is on

(D) on it

 

答案:B

测试点介语+which结构。

分析名词foundation后为其定语从句从句主、谓俱全所缺为表示地点或范围、方面的状语应选择介词+which的结构(B).

 

9.Research into the dynamics of storms is directed toward improving the ability to predict these events --- to minimize damage and avoid loss of life.

(A) and thus

(B) so

(C) however

(D) because

 

答案:A

测试点连词并列结构.

分析名词ability后面有两个并列的不定式短语 predictto minimize…,应当用连词and连接thus是副词意为因此从而”,and thus常常连用(B)so是错误搭配正确用法是so as to.

 

10. --- lived on the North Saskatchewan River long before the Hudson’s Bay Company built a fur trading post there.

(A) Cree people

(B) For Cree people

(C) It was Cree people

(D) Where Cree people

 

答案:A

测试点主语。

分析句子有谓语而无主语应在答案中选择名词或名词词组。(A)是名词词组可作主语(B)多了介词(C)是形式主语结构与后文不符D)为从句形式.

 

11. --- has been a topic of continual geological research.

(A) Did the continents originate

(B) How did the continents originate

(C) Have the continents originated

(D) How the continents originated

 

答案:D

测试点主语从句.

分析句子有谓语而无主语应在答案中选择名词性成份作主语thatwhathow引导的从句为名词性从句故在(B)(D)中选择(B)为疑问句(D)才是从句语序.

 

12. Because the papaya grows readily from seed, ---spread from its home in Central America and now grows throughout the tropics.

(A) to be

(B) it

(C) the

(D) its

 

答案:B

测试点主语.

分析空格前为表示原因的从句空格后为主句主句有谓语spread而无主语应在答案中选择可做主语的成份(C)代词it

 

13. The elimination of inflation would ensure that the amount of money used in repaying a loan would have ---as the amount of money borrowed.

(A) as the same value

(B) the same value

(C) value as the same

(D) the value is the same

 

答案:B

测试点the sameas结构侗序.

分析(B)the same value as是正确的the same+名词+as结构其余答案均为错误词序.

 

14. Futurism, ---early twentieth-century movement in art, rejected all traditions and attempted to glorify contemporary life by emphasizing the machine and motion.

(A) an

(B) was an

(C) that it was an

(D) that an

 

答案:A

测试点Futurism为主语

分析rejected为谓语动词逗号隔开的中间部分是主语的同位语名词movement前缺冠词故选(A).

 

15. All living organisms constantly absorb carbon 14 ---their existence.

(A) out

(B) about

(C) around

(D) throughout

 

答案:D

介词/习语。

分析Throughout one’s lifeexistence是固定短语。

 

16. Porcelain is not a single clay, and a compound of kaolin, ball clay, feldspar, and silica.

 

答案:C

测试点not…but…用法.

分析看到not…应想到后文有表示转折关系的but与之连用不能用表示并列关系的and连接.

 

17. The bison, know for the hump over its shoulders, is usually called a buffalo in North America.

 

答案:A

测试点词形

分析分词短语作后置定语know是动词原形而修饰主语应当用分词应为known.

 

18. Perspiration, the body’s built-in cooling mechanism occurs as a natural reaction to nervousness, intense heat, or vigorously exercise.

 

答案:D

测试点词性并列结构.

分析连词or两边的成份应同词性、同性质exercise应与nervousnessheat一样是名词而非动词。修饰名词应当用形容词vigorous不用副词vigorously

解题要点遇到划线的-ly结尾的副词时应首先考虑它是否与其形容词形式错用.

 

19. Because of the rising cost of fuel, scientists are building automobile engines who will conserve gasoline but still run smoothly.

 

答案:D

测试点whowhich的用法.

分析定语从句修饰的engines是物而不是人作为从句主语的关系词不能用who,而应为thatwhich.

 

20. The primary function of a sonometer is to calculate and demonstrate the relations mathematical of melodious tones.

 

答案:C

测试点词序.

分析单个的形容词修饰名词时应放在名词前面应为mathematical relations.

解题要点形容词(定语) +名词这一结构的词序颠倒是TOEFL常考题型。

 

21. The most useful way of looking at a map is not as a piece of papers, but as a record of geographically organized information.

 

答案:C

分析a piece of 后面不可能是复数名词改为paper

 

22. The most useful way of looking at a map is not as a piece of papers, but as a record of geographically organized information.

 

答案:C

测试点数的一致名词的数

分析A piece of后应接单数名词paper纸张讲时为不可数不能加s.

 

23. Vitamin A is essential to bone grow and to the healthiness of the skin and mucous membranes.

 

答案:B

测试点并列结构词性.

分析and两边应同结构、同词性and后为to+名词词组and前也应是to+名词词组grow为动词应为growth.

 

24. The Moon, being much more nearer to the Earth than the Sun, is the principal cause of the tides.

 

答案:B

测试点比较级形式重复。

分析遇到划线的是比较级形式时应注意其more-er的形式是否被重复。此处more多余.

解题要点比较级形式重复使用是TOEFL常考题型.

 

25. One of the wildest and most inaccessible parts of the United States are the Everglades where wildlife is abundant and largely protected.

 

答案:C

测试点主谓数的一致.

分析主语是one of谓语动词或系动词要用单数one应为is.

解题要点句中出现one of…结构时应特别留意其谓语动词是否单数形式.

 

26. The dromedary camel is raised especially to racing.

 

答案:D

测试点不定式词形.

分析此处to为不定式的符号其后应接动词形式不定式作目的状语应为race.

 

27. The founding of the Boston Library in 1653 demonstrate the early North American colonists interest in books and libraries.

 

答案:A

测试点主谓数的一致/时态。

分析动名词作主语(The founding)谓语动词要用第三人称单数形式demonstrate为复数或者根据时间状语in l653谓语亦可用一般过去时demonstrated.

 

28. Public recognition of Ben Shahn as a major American artistic began with a retrospective show of his work in 1948.

 

答案:B

测试点词性.

分析冠词a后应有名词artistic是形容词应为artist.

 

29. The texture of soil is determined by the size of the grains or particles that make up.  

 

答案:D

测试点习语缺词.

分析Make up表示组成要带宾语此处应为make it up.

解题要点make有关的各种短语为TOEFL常考题.

29. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance equals to twice around the world.

 

答案:C

测试点词性.

分析equals是谓语动词单数第三人称的形式但此处不应是谓语而应是修饰前面的名词distance的定语。应用形容词短语equal to

 

30. The domestic dog, considered to be the first tamed animal, is coexisting with human beings since the days of the cave dwellers.

 

答案:B

测试点时态.

分析时间状语是since the days of the caved wellers (自从穴居时代起)时态不应用现在进行时而应用完成时或完成进行时has been coedsting.

 

31. Nature not only gave the Middle Atlantic region fine harbors, however endowed it with a first-class system of inland waterways.

 

答案:C

测试点not onlybut also的用法.

分析这个结构常常出现在考题中看到前面出现的not only,就应注意后面是否有but also部分however应为but also解题要点however虽与but also词意相同但前者是副词后者为连词。

 

32. All matter resists any change in their condition of rest or of motion.

 

答案:B

测试点代词数的一致.

分析matter表示物质”,为不可数名词主语All matter视为单数且谓语动词resists也说明了这一点此处代词也要用单数的its.

 

33. Swans, noted for graceful movements in the water, have been the subject of many poetry, fairy tales, legends, and musical compositions.

 

答案:D

测试点近义词.

分析poetry表示诗歌”,为总称不可数前有修饰可数名词的many此处应用可数的poems表示.

 

34. Since peach trees bloom very early in the season, they are in danger for spring frosts.

 

答案:C

测试点介词/习语。

分析Be in danger of是固定短语此处介词不能用for

 

35. Like some other running birds, the sanderling lacks a back toe and has a three-toed feet.

 

答案:D

测试点名词的数的一致.

分析冠词a后应接单数名词应为foot

解题要点当划线的词中有footfeet应首先考虑其单复数形式是否错用。

 

36. Lucretia Mott’s influence was too significant that she has been credited by some authorities as the originator of feminism in the United States.

 

答案:A

测试点sothattooto的用法.

分析这两个结构常见被错误搭配后文的that是关键词说明此处应用so.

解题要点看到划线的部分有too出现应首先考虑它是否用错.

 

37. Large bodies of water and the prevalence of moisture-bearing winds often produce a condition of tall humidity, affecting the local weather.

 

答案:D

测试点近义词。

分析tall只可用来表示具体事物的高度如身高、树高等high则可表示程度的高低温度、湿度速度等此处应为high humidity.

 

38. Manganese does not exist naturally in a pure state because it reacts so easily with other element.

 

答案:D

测试点数的一致.

分析other后面的可数名词要用复数形式应为elements.

 

39. Scientists estimate that as many as hundred millions visible meteors enter the Earth’s atmosphere every day.

 

答案:B

测试点数词.

分析接在具体的数字后面时millionhundred, thousand这些词是数词只有单数形式应为million.

 

40. Although not abundant in nature, zinc is important for both the galvanization of iron and the preparation of alloys as such brass and German silver.

 

答案:D

测试点词序/习语。

分析短语as such表示照此本身”,而此处后面举例例如的意思应为such as.


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama