Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 17) + Kunci Jawaban


1. Before 8000 B. C. wheat did not grow as prolifically --- it does today.

(A) like

(B) as

(C) for

(D) than

 

答案:B

测试点:asas…结构。

分析:看到句中的关键词as,应立即在答案中寻找另一个as,即(B)

 

2. Both nickel and iron are whitish metals ---.

(A) that are attracted by magnets

(B) that magnets are attracted by them

(C) are attracted by magnets

(D) magnets that attract them

 

答案:A

测试点:定语从句。

分析:空格前是完整的句子,所缺为修饰metals的定语从句。应在答案中选择从句的形式,即(A)(B)是错误的从句形式。

 

3. The bark of some species of oak trees yields a substance used in --- leather.

(A) treating

(B) to treat

(C) its treatment

(D) it treats

 

答案:A

测试点:介词宾词。

分析:介词in后缺宾语,应在答案中选择名词性的形式作其宾语,即动名词(A)(C)its与句意不符,且名词treatment后不能直接接名词leather

 

4. Although phosphorus is an essential constituent of all living creatures, ---is among the least abundant of the mineral nutrients.

(A) what

(B) it

(C) still

(D) however

 

答案:B

测试点:主语。

分析:逗号前为从句,逗号后主句有系动is而缺主语。应在答案中选择名或代词作主语。(A)(B)均为代词,但(A)what只可能做疑问句或从句主语;故选(B)

 

5. ---- angles of any triangle always add up to 180 degrees.

(A) If three

(B) The three

(C) Three of

(D) Three are

 

答案:B

测试点:定语。

分析:空格后句子结构完整;所缺为名词angles的修饰限定成分任何三角形的三个内角,故选择有定冠词的(B)

 

6. The gibbon ranges over ---- other apes do.

(A) than an area wider

(B) wider than the area

(C) a wider area than

(D) an area wider than are

 

答案:C

测试点:词序/比较句式。

分析:形容词比较级wider应放在所修饰的名词area前,其后+than+被比较的对象。(C)是正确的比较级结构。

 

7. Sarah Frances Whiting opened the --- of physics in the United States in 1878.

(A) undergraduate teaching was in a second laboratory

(B) second teaching laboratory of undergraduate

(C) undergraduate teaching laboratory was second

(D) second undergraduate teaching laboratory

 

答案:D

测试点:宾语。

分析:动词open后缺宾语,应在答案中选择名词性的形式,即(B)(D)(D)是正确答案。

解题要点:看到空格两边出现theof的结构,应在答案中选择名词或名词词组。

 

8. ---, some of the Earth’s interior heat escapes to the surface.

(A) A volcano erupts

(B) A volcano whether erupts

(C) A volcano erupts it

(D) If a volcano erupts

 

答案:D

测试点:状语从句。

分析:逗号后为完整的句子,所缺为短语或从句。答案中无短语,只有(D)是完整的状语从句形式。

 

9. Sandra Day O’Connor, the first woman member of the United States Supreme Court, believed that the courts should interpret the laws --- legislate.

(A) than attempt to rather

(B) rather than attempt to

(C) to attempt rather than

(D) attempt rather than to

 

答案:B

测试点:习语/词序。

分析:rather than是固定短语,表示取舍对比关系,它要求前后两部分结构相同。此句interpret the lawsattempt to legislate相对比。

 

10. --- of minerals, which are chemical elements or compounds of varying purity.

(A) The consistency of rocks

(B) Rocks, consisting

(C) Rocks consist

(D) Whereas rocks consist

 

答案:C

测试点:主谓结构。

分析:逗号后为which引导的从句,逗号前应为主句。主句主、谓语俱全,应在答案中选择主语+动词的形式,即(C)(A)是名词词组;(B)不是主谓关系;(D)是从句形式。

 

11. Booker T. Washington, acclaimed as a leading educator at the turn of the century, --- of a school that later became the Tuskegee Institute.

(A) taking charge

(B) took charge

(C) charges was taken

(D) taken charge

 

答案:B

测试点:谓语。

分析:本句有主语而缺谓语,应在答案中选择可能做谓语的动词形式,即(B)took(charge) (A)(D)用了非谓语形式:(C)用被动语态,与句意不符,且另加主语。

 

12. --- white ginger, one scrapes and washes the roots before drying them.

(A) If makes

(B) When making

(C) Made

(D) The making of

 

答案:B

测试点:省略句。

分析:逗号后为句子,逗号前应为从句或短语作状语。答案中无从句,只有(B)可与空格后的成份组成分词短语作状语,故选(B)(D)虽可构成短语,但不能作状语。

解题要点:时间状语连接词whenwhile后可直接加分词(短语),相当于省略了主语和助动词的从句。

 

13. By the time ---, Norman Rockwell had decided that he wanted to be an artist.

(A) in his early teens

(B) his early teens were

(C) was his early teens

(D) he was in his early teens

 

答案:D

测试点:习语/定语从句。

分析:短语by the time后接定语从句或of+名词词组。答案中无of结构,只有(D)是省略了when的从句形式。中心词为time时,when常常省略。

 

14. During the eighteenth century, Little Turtle was chief of the Miami tribe whose territory became --- is now Indiana and Ohio.

(A) there

(B) where

(C) that

(D) what

 

答案:D

测试点:从句连接词/what--名从。

分析:动词became后接宾语从句,从句无连接词且缺主语。应在答案中选择可引导宾语从句又可兼作其主语的词,即(D)

 

15. Pansies can be cultivated easily in home gardens, but --- plenty of water and not too much sun.

(A) to require

(B) they require

(C) required

(D) requiring

 

答案:B

测试点:主谓结构。

分析:连词but两边为两个分句,其后面的分句主、谓语俱缺。应在答案中选择主语+谓语动词的形工,即(B)

 

16. For make adobe bricks, workers mix sand and clay or mud with water and small quantities of straw, grass, or a similar material.

 

答案:A

测试点:介词/不定式。

分析:make是动词,前面不能用介词for。应为To make。动词不定式常常用来表示目的。

 

17. A dictionary allows quick access to the meaning of a word only if one knows how spell the word.

 

答案:D

测试点:不定式短语。

分析:动词knows后可接how引导的宾语从句,或how+to do的不定式短语。此句丢掉了to,正确用法应为…knows how to spelt the word

 

18. To simulate natural sounds in music, composers often use the orchestral instrument that they feel most near approximates the sound in question.

 

答案:C

测试点:词性。

分析:near是形容词,而修饰动词approximates应用副词。应为nearly

 

19. Sodium is of one the few metals that will burn when heated in air.

 

答案:A

测试点:习语/词序。

分析:one of the…是固定短语,词序不可颠倒。

解题要点:这是TOEFL常考习语之一。

 

20. Alike traditional harmony, jazz progressions are based on triads, but the special jazz sound is created by the piling up of thirds above a basic triad.

 

答案:A

分析:likealike的用法。

测试点:考题中常见这两个词被相互错用。Alike是副词或形容词,而此处

应用介词like

解题要点:遇见划线的alike,应立即注意它是否为like的误用。

 

21. Maine’s abundant forests and rivers has made it a haven for many kinds of wildlife.

 

答案:B

测试点:主谓数的一致。

分析:主语是复数的forests and rivers,助动词亦应用复数的have

 

22. In feudal times, the rank of knighthood carried no social distinction, neither any man could be a knight.

 

答案:C

测试点:否定词/倒装句/连词。

分析:除了与nor连用的情况外,neither位于句首时,后面要接倒装句。此处后接正常语序的句子,neither用错。应为and

 

23. Ethel Harvey’s career illustrates some of the challenges encountered by women scientists of her generation as they sought support for they work.

 

答案:D

测试点:代词。

分析:此句应用代词的所有格形式their修饰名词work

 

24. Before the plains were settled, prairie dog towns in many places stretch as far as the eye could see.

 

答案:B

测试点:时态一致。

分析:逗号前时间状语从句为过去时,主句不可能用现在时。应为(had)stretched

 

25. Direct mail advertising serves to acquaint customers with products, alert them to new opportunities, and paving the way for other sales activities.

 

答案:C

测试点:并列结构。

分析:看到and,应想到它连接的成份应是同形式、同性质的。and前为alertand后也应用原形的pave

 

26. Animal life on Prince Edward Island is confined large to ducks, pheasants, and rabbits.

 

答案:C 测试点:词性。

分析:修饰动词confined不能用形容词large。应为副词largely

 

27. Andrew Wyeth is famous for his realistic and thoughtful paintings of person and places in rural Pennsylvania and Maine.

 

答案:C

测试点:并列结构/近义词。

分析:personpeople的用法为TOEFL考题中常见。and两边应同词性、同性质,and后为复数名词placesand前不能用单数的person,应为复数意义的people

 

28. It is common knowledge that a flash of lightning is seen before a clap of thunder heard.

 

答案:D

测试点:缺词。

分析:before引导状语从句,从句谓语不全。应为thunder is heard

 

29. Wild elephants are almost continuously waving their trunks, both up in the air and down aside the ground.

 

答案:D

测试点:介词。

分析:名词ground不能用aside来修饰,根据句意,应为down toon the ground

 

30. Oriental rugs are considered valuable and because their designs are intricate and the weaving process is time-consuming.

 

答案:A

测试点:多词。

分析:and前为主句,后接because引导的从句,主、从句之间不需用and连接。and多余。

31. The Montreal International Exposition, “Expo 67,” was applauded for displaying an degree of taste superior to that of similar expositions.

 

答案:B

测试点:冠词aan的用法。

分析:an用在以元音开头的词前,而degree是以辅音[d)开头,不能用an。应为a degree

解题要点:注意划线的冠词aan是否用错。

 

32. A motion picture director for over twenty years, Lois Weber stamped her films with herself style and personal conviction.

 

答案:C

测试点:反身代词。

分析:herself是反身代词,不可作style的定语。应为her own

解题要点:注意划线的反身代词。

 

33. According to astronomers, the type cloud found most frequently in outer space consist of diffuse particles of dust and gas.

 

答案:A

测试点:词性。

分析:根据句意,type应为形容词typical。应为形容词typical cloud,而非the type cloud

 

34. Among almost seven hundred species of bamboo, some are fully grown at less than a foot high, while other can grow three feet in twenty-four hours.

 

答案:C

测试点:习语/数的一致。

分析:前面有关键词somesomeothers…为固定搭配,两边均为复数或复数意义。此处应为others

解题要点:other的用法为TOEFL常考。表示多数的概念“其余的”,other通常用复数形式:否则,表示单数意义“另一个”,则用the other

 

35. A foreign exchange rate is a price that reflects the relative supply and demand of difference currencies.

 

答案:D

测试点:词性。

分析:difference是名词,此处修饰currencies应用形容词different

 

36. Recent studies have shown that air into a house often has higher concentrations of contaminants than heavily polluted air outside.

 

答案:A

测试点:介词。

分析:into表示动作的方向,此处表示所处位置应当用in

 

37. Rock decay or weathering is the results of reactions between elements in the atmosphere and the rock’s constituents.

 

答案:B

测试点:数的一致。

分析:主语是单数的decay of weathering,表语应与其一致,不用复数。应为result

 

38. The phases of the Moon have served as primary divisions of time for thousands of years ago.

 

答案:D

测试点:习语。

分析:for thousands of years是固定短语,ago多余。

 

39. The introduction of the power loom enabled weavers to produce yard goods faster more efficiently, and less expensive.

 

答案:D

测试点;并列结构伺性。

分析:and两边所连接的成份应同词性、同性质。and前为副词fastermore efficientlyand后亦用副词less expensively

 

40. In the 1880’s, when George Eastman first offered the Kodak camera and film, photography becoming a popular and individualized art.

 

答案:D

测试点:词形。

分析:-ing结尾的动词为非谓语形式,becoming不能单独作谓语。应为became


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama