Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 18) + Kunci Jawaban


1. There is evidence that prehistoric humans used fire --- 400,000 B. C.

(A) so early

(B) the earliest

(C) as early as

(D) so early that

 

答案:C

测试点:习语/asas…结构。

分析:asas是表示强调的固定短语。此句意为“早在公元前400万年时”。

 

2. In the late 1800’s Ellen Richards, began work in the new field of “sanitary science” which was concerned with waste removal, water purification and ---.

(A) to ventilate adequately

(B) adequate ventilation

(C) adequate ventilate

(D) ventilation adequately

 

答案:B

测试点:并列结构。

分析:连词and要求它所连接的成份同词性、同性质。and前为名词词组waste removalwater purificationand后面也应是名词性成份。4个答案中只有(B)是名词词组。

 

3. --- red clover, high in protein content, is an extremely important leguminous hay and pasture plant of the eastern United States.

(A) The

(B) There us the

(C) It is the

(D) That the

 

答案:A

测试点:冠词。

分析:本句主谓俱全。作主语的名词clove前缺冠词。故在答案中选择冠词(A)

 

4. The topology of Mars is more --- than that of any other planet.

(A) like that of the Earth

(B) the Earth’s like that of

(C) like the Earth of that

(D) that of the Earth’s like

 

答案:A

测试点:词序比较句式。

分析:morethan比较句式要求比较的内容、范围对等:more like that ofthan(like) that of…。代词that指代比较的内容the topology

 

5. Ostriches are --- of living birds, attaining a height from crown to foot of about 2.4 meters and a weight of up to 136 kilograms.

(A) large, strong

(B) large and strong

(C) larger and strong

(D) the largest and strongest

 

答案:D

测试点:最高级。

分析:空格后的of说明所缺为最高级的形式,即(D)(A)(B)为形容词原级,后接名词;(C)为比较级,后接than…。

 

6. The glaciers that reached the Pacific Coast were valley glaciers, and between those tongues of ice --- that allowed the original forests to survive.

(A) that many sanctuaries were

(B) were many sanctuaries

(C) were there many sanctuaries

(D) there the many sanctuaries

 

答案:B

测试点:倒装句。

分析:and两边为两个分句,后一分句中表示地点的介词短语between…位于句首,说明这是倒装句。应在答案中选择动词+主语的形式,即(B)

解题要点:遇倒装句在4个答案中先看以系动词(be)开头的那一个。

 

7. --- orbits the Sun, Uranus rotates on its axis, an imaginary line through its center.

(A) For it

(B) It

(C) As it

(D) There is

 

答案:C

测试点:状语从句。

分析:逗号后为主句,逗号前的从句有谓语动词而缺主语、连接词。应在答案中选择

连接词十主语的形式,即(A)(C)(A)For引导的从句一般放在主句后面,故选(C)

 

8. --- duties are placed on commodities according to their value.

(A) Ordinarily, tariff

(B) Ordinary tariffs are

(C) On ordinary tariff

(D) Tariffs are ordinarily

 

答案:A

测试点:定语。

分析:空格后面句子主;谓语俱全,所缺为定语。应在答案中选择可作定语的形容词或名词,即(A)

 

9. --- about individuals who really existed and things that actually happened.

(A) Folktales which sometimes tell stories

(B) The stories of folktales sometimes telling

(C) Stories sometimes told are when folktales

(D) Folktales sometimes tell stories

 

答案:D

测试点:主谓结构。

分析:空格后,主句只剩下about individuals,主、谓语均缺。应在答案中选择主语+谓语动词的形式。即(D)(A)(C)均含从句形式;(B)telling是非谓语形式,不能作谓语。

 

10. --- matter in one form is transmuted to another form, a phase change is said to have taken place.

(A) Such

(B) Then

(C) Whenever

(D) Seldom

 

答案:C

测试点:从句连接词。

分析:逗号后为主句,逗号前即为从句。从句主谓俱全,缺连接词。应在答案中选择可引导从句的连接词,即(C)(A)(D)均不可连接从句:(B)可连接分句,但一般不放在句首。

 

11. Noise, in the technical sense, implies a random chaotic disturbance ---.

(A) usually does not want

(B) usually is unwanted

(C) that one does not usually want it

(D) that is usually unwanted

 

答案:D

测试点:定语从句。

分析:空格前句子结构完整,所缺为定语或定语从句。答案中无可作后置定语的分词短语,只有(C)(D)是从句。(C)重复从句宾语,it多余;(D)是正确答案。

 

12. During the late 1850’s the question of the best route for the overland mail to California was --- in the West.

(A) interest of a serious topic

(B) a serious interest of topic

(C) a topic of serious interest

(D) serious interest of a topic

 

答案:C

测试点:习语/词序。

分析:a topic of()是固定短语, a topic of interest=an interesting topic。其余均错。

 

13. In his book, Social Theory and Social Structure, sociologist Robert Merton explored --- in ways that society considers abnormal.

(A) those individuals whose behavior

(B) why do individuals whose behavior

(C) why individuals behave

(D) the behavior of those individual who

 

答案:C

测试点:宾语从句。]

分析:动词explored后接宾语从句,从句主、谓语及连接词均缺。应在答案中选择连接词+主语+动词的形式,即(C)

 

14. --- wooden buildings helps to protect them from damage due to weather.

(A) Painting

(B) Painted

(C) The paint

(D) By painting

 

答案:A

测试点:主语。

分析:谓语动词helps为第三人称单数形式,说明复数的wooden buildings不是主语。应在答案中选择可作主语的名词性形式,即(A)(C)(C)不能后接名词词组wooden buildings(A)为正确答案。解动名词作主语要求用单数谓语动词。

 

15. Carbohydrates are the most abundant and --- food sources of energy.

(A) least cost

(B) least costly

(C) less cost

(D) fewer costs

 

答案:B

测试点:并列结构。

分析:and两边的成份应同词性、同性质。and前为形容词最高级most abundantand后也应是同样的最高级形式,即(B)costly是形容词,cost是动词或名词。

 

16. The Wright brother’s Flyer, who they built and flew in 1903, became world’s first successful airplane.

 

答案:A

测试点:whowhich的用法。

分析:此处代词指代的是Flyer(飞行器),是物而不是人,不能用who。应为which

解题要点:注意划线的whowhich是否用错。

 

17. Astronauts circling the Earth may get to seen sixteen sunrises and sixteen sunsets every “day”.

 

答案:C

测试点:词形。

分析:seen是过去分词,而t。后应接动词原形。应为see

 

18. The clasmosaur, a giant prehistoric sea reptile with Uerce-looking jaws and flippers, had a muscular neck that accounted for much than half its length.

 

答案:D

测试点:比较级。

分析:much是原级。而than前面应当是比较级的形容词或副词。应为morethan

 

19. The sonometer is instrument used to study the mathematical relations of harmonic tones.

 

答案:A

测试点:冠词。

分析:可数名词instrument前应有冠词。应为is an lnstrumnent

 

20. In the 1800’s daguerreotypes were used a greatest deal, especially for portraits.

 

答案:B

测试点:习语。

分析:a great deal是固定短语,不用greatest

 

21. Vervet mons have a well-developed systems vocal communication.

 

答案:B

测试点:数的一致。

分析:前面有关键词a,此处不能用复数名词。应为system(for)

 

22. The invention of a cotton gin by Eit Whitney in 1793 made cotton yarn more economy than linen yarn.

 

答案:D

测试点:词性。

分析:economy是名词,而在morethan结构中,more后应接形容词或副词。应为

economic

 

23. Scientists has found that the saliva of the octopus contains a substance that functions as a powerful heart stimulant.

 

答案:A

测试点:主谓数的一致。

分析:主语是复数的scientists,助动词不能用单数的has。应为have found

 

24. The katydid, a type of grasshopper, is actively at night and rests motionless amid foliage during the day.

 

答案:B

测试点:词性。

分析:actively是副词,而is后应接形容词作表语。应为active

解题要点:见到划线的-1y结尾的副词时,应注意其是否错用,是否应为形容词。

 

25. Soap is used as a lubricant in making tiny wires for electrical appliances such television sets and telephones.

 

答案:C

测试点:短语。

分析:such as是固定短语,此处as

 

26. Although the art of sand painting originated with neighboring Pueblo Indians, the Navajo Indians have refined and richly reinterpreted they symbology and execution.

 

答案:D

测试点:代词。

分析:代词they用来作主语,而此处名词symbology and execution前需要形容词性的代

词作定语。应为their

 

27. In 1967, Canada’s year centennial, one and a quarter million people from all over the world visited Parliament Hill in Ottawa.

 

答案:A

测试点:词序。

分析:形容词centennial应放在它所修饰的名词year之前。

 

28. The General Sherman tree, a giant sequoia in California, has grown to be the world’s largest plant at approximate 272 feet tall.

 

答案:D

测试点:词性。

分析:approximate是形容词或动词,而修饰数词272应用副词。应为approximately

 

29. Since the turn of the century, the number of Native Americans living in Canada is increased.

 

答案:D

测试点:时态。

分析:从关键词Since看出,本句应用完成时。应为has increased

解题要点:since引导的时间状语(从句)用于完成时的句子中。见到since,应注意动词时态是否正确。

 

30. Eleanor Roosevelt played a leading part in women’s organizations, and she was active in encouraging youth movements, in promoting consumer welfare, and to work for civil rights.

 

答案:D

分析:测试点:并列结构/词形。and所连接的成份应同形式、同性质。and前为两个in+动名词的短语,and后不能用不定式to work,而应也是in working

 

31. Nutrients are substances, neither occurring naturally or in synthetic form, that are necessary for maintenance of the normal functioning of organisms.

 

答案:A

测试点:neithernoreitheror的用法。

分析:这两个结构常见被相互错误搭配。后文是or而不是nor,此处不能用neither。应为either

 

32. Even in an age of experimentation and departures from convention, the sonata form remain among the most vital means of musical expression.

 

答案:C

测试点:主谓数的一致。

分析:主语是第三人称单数的form,谓语动词应与其一致,为remains

 

33. Researchers have found many ways of treating paper so that it will be strong, fireproof, and resistance to liquids and acids.

 

答案:D

测试点:并列结构/词性。

分析:and所连接的成分应同词性、同形式。and前为形容词strongfireproofand后也应用形容词resistant,不用名词resistance

 

34. Because its body is supported by water, the blue whale can grow to a size considerable large than any land mammal alive today.

 

答案:B

测试点:词性。

分析:considerable是形容词,而修饰形容词larger应当用副词。应为considerably

 

35. Langston Hughes, a prolific writer of the 1920’s was concerned with the depicting the experience of urban Black people in the United States.

 

答案:C

测试点:冠词。

分析:动名词depicting后接宾语the experience…,具有很强的动词性,前面不能用冠词。故应删除定冠词the

 

36. During eclipses of the Sun, the Ojibwa Indians of North America shot flaming arrows inside the sky to rekindle the light.

 

答案:C

测试点;介词。

分析:inside表示所处的位置。而此处表示动作的方向应用into

 

37. From 1892 to 1895, Alice Elvira Frecman was Dean of Women at the newly foundation University of Chicago.

 

答案:D

测试点:词性。

分析:副词newly应后接它所修饰的动词,而foundation是名词。应为founded

解题要点:见到划线的以-tion结尾的名词,注意其是否错用,是否应为动词。

 

38. Historical geology deals about data on the development of the Earth gathered from the study of rocks, which are analyzed to determine their age and composition.

 

答案:A

测试点:习语/介词。

分析:deal with是固定短语,不用about

 

39. Human being have thirty-thirty or thirty-four vertebrae, but a snake may have as many as three hundred.

 

答案:A

测试点:主谓数的一致。

分析:谓语动词为have,说明主语不是第三人称单数而是复数。应为beings

 

40. Parrots have heavily bodies and exceedingly strong legs.

 

答案:A

测试点:词性。

分析:heavily是副词,而修饰名词bodies应当用形容词。应为heavy


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama