Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 8) + Kunci Jawaban


1. The significance of mythology within a culture is reflected in ---, the amount of time devoted to this activity, and the relevance of mythology to ceremonials.

(A) Storytellers have prestige

(B) The prestige of storytellers

(C) Telling stories is prestigious

(D) Prestige comes with storytelling

 

答案:B

测试点:介词宾语.

分析:介词in后应接名词性成份,而答案中只有(B)是名词词组,可作介词宾语.(A)(C)(D)均有动词出现.

 

2. Although --- some textile products, it imports many as well.

(A) the exports of the United States

(B) exporting of the United States

(C) exporter of the United States

(D) the United States exports

 

答案:D

测试点:主谓结构.

分析:连词Although应后接从句,但此从句主、谓俱缺,应从答案中选择主语十动词的结构,即(D)(A)(B)(C)均有of.说明都是名词性结构,错.

 

3. Economic goods may take the form --- of material things or of services.

(A) either

(B) because

(C) as

(D) or

 

答案:A

测试点;either…or…结构。

分析:后文or是关键词,应想到这是eitherof…or连用的结构。

 

4. Ragtime is a kind of music --- a strongly syncopated melody and a regularly accented accompaniment.

(A) has

(B) that it has

(C) that has

(D) it has

 

答案:C

测试点;定语从句.

分析:空格后为从句修饰说明music(C)是正确的定语从句结构,其中关系代词that兼作从句主语.(A)无主语;(B)重复从句主语;(D)不是从句形式.

解题要点:a kind of+名词的结构,后面常接that从句作定语,说明这个名词的特点.应在答案中先看以that开头的形式.

 

5. Historically, --- chief material for making furniture has been wood, but metal and stone have also been used.

(A) It was the

(B) That the

(C) There was a

(D) the

 

答案:D

测试点:冠词.

分析:名词material前应有冠词the(A)是形式主语it的句型,但原句并无真正主语部分;(B)为从句;(C)there be句型,但原句主谓俱全,不适合此句型。

解题要点;空格后为完整的句子,应注意句首的名词前是否缺冠词.4个答案中有一个是冠词时,应首先考虑它.

 

6. All gases and most liquids and solids expand --- heated.

(A) in

(B) how

(C) when

(D) about

 

答案:C

测试点:省略句

分析:heated是过去分词,when+分词,相当于省略的从句,即when(they are)heated.解题要点;时间状语从句连接词whenwhile后面可直接加分词,省略了主语和系词be.

 

7. Abstraction goes into the making of any work of art, --- or not.

(A) whether the artist being aware of it

(B) the artist is being aware whether

(C) whether the artist is aware of it

(D) the artist is aware whether

 

答案:C

测试点:whether…or not结构.

分析:whether…or not是固定搭配.看到关键词or not:应在答案中寻找以whether开头的结构,即(A)(C)(A)being不是谓语动词形式错误。

 

8. --- often added to sauces and soups, is plentiful and relatively inexpensive.

(A) Parsley, an herb that is

(B) For parsley, an herb to be

(C) An herb, parsley is

(D) Parsley, is that herb

 

答案:A

测试点;主语/同位语.

分析:系动词be前应为句子主语部分,但如果有逗号把主语部分与动词隔开,则说明主语后面接有修饰它的部分,即同位语或定语.应在答案中选择名词+逗号+同位语/定语的结构,即(A).

 

9. Emily Post’s book Etiquette, --- in 1922, was an immediate success.

(A) published

(B) was published

(C) when it published

(D) that it published

 

答案:B

测试点:习语.

分析:Similar to是固定短语,此形容词短语接在名词后作其定语.

 

10. Emily Post’s book Etiquette, --- in 1922, was an immediate success.

(A) published

(B) was published

(C) when it published

(D) that it published

 

答案:A

测试点;分词短语作后置定语。

分析:分词短语作定语置于其中心词后面,相当于省略了主语兼连接词和系词be的定语从句,(that was)published.这种分词后置定语即是考题中较常见的结构.(A)多了动词was(C)是从句,如用被动态亦说得通.(D)that引导的定语从句不能用逗号与主句隔开,且语态为主动,故不适合此句.

 

11.A majority of people in the United States can get all the calcium their bodies --- from the food they eat.

(A) require

(B) requires

(C) requiring

(D) to require

 

答案:A

测试点:谓语/主谓数的一致.

分析:calcium后面是省略了关系代词that的定语从句,从句缺谓语动词。答案中(A)(B)均可能作谓语,但从句主语为复数的bodies,故选复数形式的(A)(C)(D)均为动词的非谓语形式.

 

12. --- map dates back to about 3,000 B.C.

(A) Known to be the oldest

(B) It was the oldest known

(C) Known as the oldest

(D) The oldest known

 

答案:D

测试点:习语.

分析:the+形容词最高级+known是固定说法,表示“己知的最……的”,通常作定语.空格后为完整的句子,主语前只需定语,故选(D)(B)用了形式主语it,但句中并无真正主语that从句或不定式.

 

13. The best way to control rats is by seeing that they have as --- .

(A) possibly little nourishment

(B) nourishment possibly little

(C) little as possible nourishment

(D) little nourishment as possible

 

答案:D

测试点;asas…结构。

分析:以空格前的as为线索,在答案中寻找含有另外那个as的结构,即(C)(D)(C)形容词和它所修饰的名词之间不应插入其他成份;(D)正确.

 

14. The small greenish flowers of the American elm tree appear in the spring, --- .

(A) is grown long before the leaves

(B) long before the leaves grow

(C) the leaves before growing long

(D) the growth of leaves before long is

 

答案:B

测试点:状语从句/习语.

分析:所缺为说明时间的状语,应以before开头;而短语long before语法作用与before相同,但语意更强,故选(B).

 

15. In the years between 1937 and 1952, author Margaret Wise Brown ---more than a hundred books but also wrote the lyrics for 21 children’s records.

(A) not only produced

(B) only not produced

(C) produced only

(D) only have produced

 

答案:A

测试点:not only…but also…

分析:后文的but also是关键词,应在答案中选择含有not only的形式,即(A)

 

16. Lizards lack the built – in body temperature control many another creatures possess

答案:C 测试点:otheranother的用法.

分析:这两个词常被故意混淆.aothcr后接单一概念的名词,而other后可接复数名词.句中creatures为复数,定语应用other.从词意上分,another指与前者不同的“另一种”,other则泛指“其余的”.(B)control(调节功能)为名词.

 

17. Doctor are discovering that there is a strong psychological component to chronic pain.

 

答案:A

测试点:主谓数的一致.

分析:动词是复数的are discovering,主语应也是复数的.应为Doctors.

 

18. With her talent for business promotion, Kate Gleason expansion her family’s small machine-tool company into a major manufacturer of gear – cutting machinery.

 

答案:B

测试点;词性。

分析:此处需要动词作谓语,而expansion是名词。应为expanded

解题要点;与-tion相同,名词后缀-sion划线的部分以-sion结尾的划线名词出现时,应首先检查此词词性是否用错.

 

19. Using their bills as needles, tailorbirds sew large leaves together with plant fiber to forming their nests.

 

答案:D

测试点;词形.

分析:此处需用不定式短语作状语表示目的,如后接动词原形.应为to form.

 

20. Columns may be circular or polygonal in cross section, and are generally at least four times more taller than they are wide.

 

答案:D

测试点;比较级形式重复.

分析:遇有划线的比较级形式,应注意其more-er是否被重复使用.此处应去掉more.

 

21. The poetry of Gwendolyn Brooks demonstrates a major characteristically of twentieth –century writing: the conflict between commitment to a social ideal and commitment to art.

 

答案:C

分析:(C)测试点;词性。冠词a后应有名词,而characteristically为副词。应为characteristic

 

22. Montessori preschools differ than public elementary schools in that the activities focus on the child’s individual abilities and interests rather than academic ones.

 

答案:A

测试点;习语.

分析:Differ from为固定的短语,不用than(B)连词短语in that表示原因,引导状语从句.

 

23. Josh Billings roamed the country as a laborer when he was a young man, but settled down in his later life to become a humorist and lecturing.

 

答案:D

分析:(D)测试点:并列结构/词性.连词and两边应同词性、同形式.此处and前为说明身份的名词humoristand后也应用一类似的名词,即lecturer.

 

24. Data received from two spacecraft indicate that there is many evidence that huge thunderstorms are now occurring around the equator of the planet Saturn.

 

答案:B

测试点:manymuch的用法.

分析:这两个词常被错用.evidence为不可数名词,应用much修饰,不能用many

 

25. Every individual cell, whether its exists as an independent microorganism or is part of a complex creature, has its own life cycle.

 

答案:A

测试点:代词.

分析:crests为谓语动词,它前面的代词为主语.不能用所有格形式的its,应为it.

 

26. Because aluminum is nonmagnetic, it is value for protecting electrical equipment from magnetic interference.

 

答案:B

测试点:词性.

分析:value这个词,以及与之有关的各种形式,常常出现在考题中.此处应用其形容词valuable作表语.

 

27. Nitrogen and oxygen are too important that most living organisms cannot survive without these elements.

 

答案:B

测试点:sothattooto…的用法.

分析:这两个结构常被错误搭配.看到后文无to而有that,应知此处too应为so

 

28. Coal and petroleum resulted when plants become buried in swamps and decayed.

 

答案:C

测试点;时态/并列结构.

分析:主句为过去时(resulted),时间状语从句不能用现在时.and连接两个并列的谓语部分,其一边为过去时的decayed,另一边也应是过去时的动词.应为became.亦可从句意方面分析;煤和石油的成因是远古时期的事情,不应用现在时.

 

29. Percapita income is a nation’s entire income dividing by the number of people in the nation.

 

答案:B

测试点:过去分词表示被动.

分析:接在名词后面作定语时,divided by是固定的短语,相当于省略的从句(thatwhich is)divided by":这里应用过去分词表示被动的意思。

 

30. Jim Thorpe, a football, track, and baseball stars from Pennsylvania, is considered by many to be the greatest all-around athlete of modern times.

 

答案:B

测试点;数的一致.

分析:冠词a后应是单数名词.另外,此处的成分为主语的同位语t主语为单数,其同位语也应是单数的star.

 

31. For centuries waterwheels were the only sources of power aside from human and animal strong .

 

答案:D

测试点:词性.

分析:形容词humananimal修饰的应是名词,而strong是形容词.应为strength.

解题要点:应记牢strong及其名词strength两个词形.

 

32. Proteins form the most of the structure of the body and also act as enzymes.

 

答案:A

测试点;冠词。

分析:most后接名词或介词,意为“大多数”,不是最高级形式,前面不加冠词。

解题要点,;most+名词(大多数的)the most+形/副(最高级)TOEFL考题中常见混淆用错.

 

33. The attorney general of the United States advises the President on any questions of law who may arise in the conduct of administrative affairs.

 

答案:B

测试点:whowhich的用法.

分析:定语从句中,作主语的关系代词指代先行词law,是物而不是人,不能用who.应为whichthat.

解题要点:关系代词whowhich混淆错用是TOEFL常考题型.

 

34. Many of the science fiction publications by Ray Bradbury display a desire to rebel against society’s depend on machines.

 

答案:D

测试点:词性.

分析:名词所有格’s后应接名词,(D)depend应为dependence.

 

35. The age of a geological sample can be estimated from the ratio of radioactive to nonradioactive carbon present in the object is examined.

 

答案:D

测试点:缺词/多词。

分析:名词后可接从句或作用相当于从句的分词作定语。此处可看作是定语从句缺主语that/which,或是分词作定语,多了动词is(C) present (现存的)在此是形容词.

 

36. Dams vary in size from small rock barriers to concrete structures many feet height.

 

答案:D

测试点:词性/习语.

分析:表示长度、重量等单位的名词后接形容词,数词+feet longhigh是固定短语,不用名词height.

解题要点:表示长、宽、高概念的形容词与其名词形式混淆是TOEFL常考题型.记住下面题型wide-widthlong-lengthhigh-height.

 

37. Even before the human organism developed into their present stage of home sapiens, the beginnings of culture were already evident.

 

答案:B

测试点;代词数的一致。

分析:此处代词指代单数的organism,不能用复数的their,应用its

解题要点;代词与其所指代的名词单复数不统一是TOEFL常考题型.应特别注意划线的代词.

 

38. In the United States, sleds for recreation were first produced commercial in the 1870’s or thereabouts.

 

答案:C

测试点:词性.

分析:修饰动词produced应用副词,而commercial是形容词.应为commercially.

 

39. Employments agencies bring together persons qualified for specific jobs and employers who have those jobs available.

 

答案:A

测试点:名词的数.

分析:名词作定语修饰另一个名词,用其单数形式,不加s(A)应为Employment.

 

40. Salmon spend most of their adult lives in salt water, despite they return to their freshwater birthplaces to spawn and die.

 

答案:C

测试点:词性/连词.

分析:连接两个句子要用连词,而despite是介词,应为whilebut(A)是正确的动词形式,因为主语salmon单、复数同形,而且后文their表明它是复数。


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama