Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 7) + Kunci Jawaban


1. Resin is a substance that ---in water.

(A) does not dissolve

(B) do not dissolve

(C) not dissolving

(D) not dissolved

 

答案:A

测试点:谓语.

分析:that从句有主语而缺谓语.应在答案中选择可作谓语的动词形式,即(A)(B)动词的数与主语不一致;(C)(D)是分词,不可作谓语.

 

2. ---hardiness, daylilies can be cultivated particularly easily.

(A) Their

(B) Since their

(C) It is their

(D) Because of their

 

答案:D

测试点:介词短语。

分析:逗号后是一完整的句子,逗号前常常是状语,由分词短语或介词短语充当.答案中无分词,只有(B)(D)是介词结构.since作介词时不表示原因,而是“自从…”的意思.(D)是正确答案。Because of是介词短语。

 

3.A biologist does not merely describe organisms, but tries to learn ---act as they do.

(A) what cause them to

(B) causes them to what

(C) what to cause them

(D) what does to them

 

答案:A

测试点:宾语从句.

分析:1earn后的宾语从句主谓语均缺,应选择主语+动词+…的形式.(B)缺主语;(C)to cause不能作谓语动词;(D)what为单数意义,动词应当用第三人称单数形式.(A)正确.

 

4.Vaporization in connection with general --- has a marked effect on long – term climate.

(A) atmospheric conditions that

(B) conditions are atmospheric

(C) are atmospheric conditions

(D) atmospheric conditions

 

答案:D

测试点:介词宾语.

分析:介词with要求名词性的成份作宾语,而4个答案中只有(D)是名词词组.(A)后接从句;(B)(C)均含有动词.

 

5. The oldest city in the state, --- .

(A) the Hudson’s Bay Company founded Vancouver, Washington, in the early nineteenth century

(B) the founding of Vancouver, Washington, by the Hudson’s Bay Company in the early nineteenth century

(C) Vancouver, Washington, was founded by the Hudson’s Bay Company in the early nineteenth century

(D) In the early nineteenth century with the founding of Vancouver, Washington, by the Hudson’s Bay Company

 

答案:C

测试点;主语一致。

分析:逗号前是名词性短语,为同位语,逗号后应是完整的句子。句首的同位语说明的是句子的主语,故主语应与city同义.答案中(C)是完整的句子,且以城市名为主语.(A)虽是句子,但主语是company,与同位语不一致;(B)(C)不是句子.

解题要点:这类含有同位语的考题,通常有冗长复杂的4个答案.简捷的方法是快速浏览各答案的第一个单词,寻找与同位语相同含义的词语,如此句中的Vancouver(温哥华)即是city.

 

6. --- raw materials into useful products is called manufacturing.

(A) Transform

(B) Transforming

(C) Being transformed

(D) When transforming

 

答案:B

测试点;主语/动名词。

分析:由单数系动词is可以推知materials不是主语,主语缺,而into又提示了此主语应具有动作性,故选(B)动名词transforming.动名词短语作主语要求其谓语为单数形式.

 

7. Alexander Graham Bell once told his family that he would rather be remembered as a teacher of the deaf ---of the telephone.

(A) than inventing

(B) than as the inventor

(C) the invention

(D) as the inventor

 

答案:B

测试点:would ratherthan,.

分析:结构.看到would rather,就应在答案中寻找以than开头的形式,即(A)(B).这个结构要求相比较的两项结构相等,但重复的部分可省略.故would rather be remembered as…后,应为(be remembered)as….即(B).

 

8. Because its leaves remain green long after being picked, rosemary --- associated with the idea of remembrance.

(A) and becomes

(B) became

(C) becoming

(D) to become

 

答案:B

测试点;被动语态/谓语。

分析:空格前为主语,所缺为动词。答案中只有(B)可作谓语动词。(A)多了and(C)(D)是动词的非谓语形式.

 

9. --- that of iron construction, the technology for constructing buildings with reinforced concrete developed rather rapidly.

(A) Dissimilar

(B) Different

(C) Not likely

(D) Unlike

 

答案:D

测试点:介词.

分析:此句需要介词短语作状语,四个答案中只有(D)unlike是介词,正确用法.(A)应为Dissimilar to(B)应为Different from (C)Not likely是形容词.

 

10. Although adult education in the United States began in colonial times, --- chief growth has taken place since the 1920’s.

(A) its

(B) so it

(C) but its

(D) it is

 

答案:A

测试点:代词.

分析:空格后为一完整句子,但作主语的名词gowth前既无冠词也无代词.(A)为代词,可修饰growth(B)(C)前有连词,均不可与句首的Although同时使用。(D)是主语+动词的结构,不可用于此处.

 

11. Hot objects emit --- do cold objects.

(A) rays more than infrared

(B) rays are more infrared than

(C) more than infrared rays

(D) more infrared rays than

 

答案:D

测试点:词序/比较句式.

分析:(D)是正确的比较级句型.空格后的助动词do原应放在句尾,即Hot objects emit more infrared rays than cold objects do.但朗读起来为了避免头重脚轻的语感,单独一个do(does,did)通常都前移至较长的主语前.

 

12. An Olympic marathon is 26 miles and 385 yards, approximately --- from Marathon to Athens.

(A) the distance is

(B) that the distance is

(C) is that the distance

(D) the distance

 

答案:D

测试点:省略句。

分析:Approximately the distance from Marathon to Athens为名词短语,补充说明整个句子,相当于省略了which is的定语从句.(A)缺少连词,(B)连接词that在此句中无所指代,且位置不对,(C)结构错误.

 

13. Although --- rigid, bones exhibit a degree of elasticity that enables the skeleton to withstand considerable impact.

(A) apparently

(B) are apparently

(C) apparently their

(D) are they apparently

 

答案:A

测试点:省略句.

分析:although引导的让步状语从句如果是主系表结构,可省略主语及系词.即:Although(they are)apparently rigid.

 

14. One of the oldest types of aesthetic theory is that of formism, --- .

(A) reference to the imitation theory is popular

(B) the imitation theory is popularly referred to

(C) is the reference to the popular imitation theory

(D) popularly referred to as the imitation theory

 

答案:D

测试点;分词短语作后置定语。

分析:空格前为完整的句子,句尾为名词,所缺可能是同位语或后置定语.应在答案中选择名词词组或分词短语.(D)是分词短语.

 

15. A panda’s primary activity is sleep, --- its waking hours looking for food.

(A) that it spends

(B) for spending

(C) and it spends

(D) will spend

 

答案:C

测试点:连词/主谓结构.

分析:逗号前为一完整句子,逗号后为另一句子,中间应用and连接(C)and+主谓结构.

 

16. The unit of measurement known as a “foot” has originally based on the average size of the human foot.

 

答案:B

测试点:习语.

分析:Be based on是固定短语。此处应为was.这个短语在TOEFL考题中以不同形式出现过多次。

 

17. Social reformer Florence Kelly played a role in the 1893 decision of the Illinois legislature to prohibition child labor.

 

答案:D

测试点;词性.

分析:prohibition为名词此处应用动词prohibit.

解题要点;划线的是以-tion结尾的名词,而前面是to,应考虑它是否错用,是否应为动词.

 

18. The term “technology” refers to the discoveries and inventions that help people improve its way of life.

 

答案:D

测试点:代词数的一致.

分析:此处代词指代people,是复数意义,应用复数的their.

 

19. Brooklyn, New York, had a population of about 23,000 when it becomes a city in 1834.

 

答案:C

测试点:时态.

分析:由时间状语1834推知,谓语动词不能用现在时,而应用过去时,即became.

解题要点;考题中有具体数字表示的时间状语时,要留意句子的谓语动词是否应为一般过去时。

 

20. People can remember more information for higher periods of time when they use more than one sense in the process of learning.

 

答案:B

测试点;词意.

分析:higher指高度,而修饰表示时间阶段的periods应用longer.

 

21. Jazz first flourished in New Orleans, Louisiana, and then spread at cities all across the country.

 

答案:C

测试点:介词.

分析:cities前不用介词at,而用in.

 

22. Flower have long been cultivated and bred for their beauty and their fragrance.

 

答案:A 测试点:主谓数的一致.

分析:动词是复数的have,推知主语应也是复数的.应为Flowers.

 

23. When a spinning ball bounces, some of the energy contained in its rotation can transferred to its energy of forward motion.

 

答案:C 测试点:被动语态.

分析:can后接动词原形,不能接分词.(C)can transferred是错误形式.根据句意,应为被动语态can be transferred

 

24. One values product of a musk deer is musk, which comes from a gland near the male’s abdomen and is used in medicines and perfumes.

 

答案:A

测试点;词性.

分析:(A)应用形容词valuable修饰主语名词product.

 

25. The economy of Little Rock, Arkansas, is basis primarily on manufacturing, wholesale and retail trade, and government functions.

 

答案:B

测试点:习语.

分析:Be based on是固定的短语,不用名词形式basis.

 

26. The first United States citizen to become a professional sculptor was Patience Lovell Wright, which works were executed in wax.

 

答案:C

测试点:从句连接词.

分析:此处的连接词在定语从句中作works的定语,应用whose.

 

27. A electric current can consist of charges that are positive, negative, or both.

 

答案:A

测试点:冠词aan的用法.

分析:electric以元音开头,前面冠词要用an.

 

28. Progress in the field of optically and new kinds of glass have made it possible to construct photographic lenses with a minimum number of materials.

 

答案:A

测试点;词性。

分析:In the field of后接名词,而optically是副词。应为optics

 

29. In nature, the distributive of plants is obviously related to climate.

 

答案:B 测试点;词性.

分析:在冠词the与介词of之间的,不可能是单个的形容词,而应是名词.此处应用distribution作句子主语.

解题要点:见到thea…of之间的划线词,应注意它是否为名词.

 

30. The United States Constitution requires that the President be a natural-born citizen, thirty-five years of age or be older, who has lived in the United States for a minimum of fourteen years.

 

答案:C

测试点:并列结构.

分析:连词旧两边的成份应同性质.or前为表示年龄的短语thirty-five years of age后也应是说明年龄的older,动词be多余.(A)系词be是正确用法,因为前面的动词require要求其宾语从句用原形动词。

 

31. How many people realize that Marjorie Kinnan Rawlings The yearling is a minor literary classic and an important contribute to regional literature?

 

答案:D

测试点;词性.

分析:冠词后应有名词出现,而contribute是动词.应为contribution(C)classic(名著,经典作品)是名词.

 

32. Ensuring an adequate water supply have been a concern ever since people began to live in towns and cities.

 

答案:B

测试点:主谓数的一致.

分析:主语为动名词短语时,谓语动词应为单数形式.have应为has.

解题要点:动名词(短语)作主语,谓语动词要求用单数形式.

 

33. The most substances expand in volume when they are heated.

 

答案:A

测试点;冠词。

分析:most单独作名词的定语,意为“大多数”,不是最高级的形式。此时most前不加冠词the.

解题要点;应区别最高比较级the most+形/副的形式与most+名词的结构.

 

34. Due to sophisticated transportation networks, people can now buy the same types of perishable goods in Toronto like in New York City.

 

答案:D

测试点:习语.

分析:sameas…是固定短语,不用likeas是连词,而like是介词.

 

35. Glaciers that develop nearly the North and South Poles advance into the sea, break into pieces, and become icebergs.

 

答案:B

测试点:词性.

分析:nearly(几乎)是副词,此处应用介词州(接近).

解题要点:应区分nearlynear的词意和词性.

 

36. As inevitably as human culture has changed with the passing of time, so does the environment.

 

答案:D

测试点;asas结构。

分析:根据句子前半部分的谓语动词形式(has changed) (D)应为has 此句的正常结构应为The environment has changed with the passing of time as inevltably as human culture.

 

37. For some purposes it is convenient to think of a surface as the locus generated when a line straight or a curve moves through space in a prescribed manner.

 

答案:B

测试点:词序.

分析:单个形容词修饰名词时,一般放在名词前面.应为straight line

解题要点:单个形容词作定语,应置于名词前面.而在TOEFL考题中这个词序常常被颠倒.应留心划线的名词+形容词的错误形式.

 

38. A significant proportions of the plants and animals of Hawaii exists nowhere else in the World

 

答案:A

测试点;数的一致。

分析:冠词A后接单数名词,不能用复数的proportions。应去掉s

 

39. Mass advertising is employed when person – to – person selling is impractical, impossible, or simply inefficiency.

 

答案:D

测试点;词性/并列结构.

分析:or所连接的部分应同词性、同形式.此处名词inefficiency应为形容词inefficient,impracticalimpossible并列.

 

40. Mexican jumping beans are actually seeds in which contain moth larvae whose activity causes the seeds to “jump.”

 

答案:C

测试点:主语.

分析:此处定语从句中的连接代词which兼作从句主语,前面不用介词.


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama