Prediksi soal TOEFL bagian Structure tahun 2022 (Part 14) + Kunci Jawaban


1. With affection and humor, poet Phyllis McGinley ---of ordinary life.

(A) the virtues were praised

(B) praised the virtues

(C) she praised the virtues

(D) her praise of the virtues

 

答案:B

测试点;动宾结构。

分析:本句有主语而谓语,宾语均缺,应在答案中选择动词+宾语的形式,即(B)

解题要点:4个答案中,先看以动词开头的那一个.

 

2. Scientists think ---helps some tree to conserve water in the winter.

(A) when losing leaves

(B) leaves are lost

(C) that losing leaves

(D) the leaves losing

 

答案:C

测试点:宾语从句.

分析:动词think后接宾语从句,从句有谓语而主语、连接词均缺,应在答案中选择连接词+主语的形式,即(C)(A)when+ing现在分词短语为状语,不能作宾语.

解题要点:遇到宾语从句的情况,在4个答案中先看that开头的那一个.

 

3. The ancient Hopewell people of North America probably cultivated corn and ---crops, but hunting and gathering were still of critical importance in their economy.

(A) another

(B) the other’s

(C) other

(D) other than

 

答案:C

测试点;otheranother的用法。

分析:本题为TOEFL常考题型。空格后为复数名词crops 应选择(C)other(A)another后接单数名词;(B)短语the others单独使用,后面不能接其他成份; (D)意为“除了”,与句意不合.

 

4. Lunar eclipses occur each time the Earth blocks the Sun’s light from the Moon --- the Moon’s full phase.

(A) during

(B) whether

(C) in which

(D) whenever

 

答案:A

测试点:介词.

分析:空格两边均为名词性成份,所缺为介词.答案中只有(A)是介词.

 

5. --- all data into electronic pulses.

(A) The computer input unit changes

(B) Changing input, the computer unit

(C) Which changes the computer input unit

(D) Changes in the computer input units

 

答案:A

测试点:主谓结构.

分析:本句主谓语均缺,应在答案中选择主语+动词的结构,即(A)(C)(C)为从句.故选(A)

 

6. Robert S. Duncanson was considered a painter of the Hudson River school, ---on scenes of America’s untamed wilderness.

(A) which concentrated

(B) which concentrated it

(C) which it concentrated

(D) and which concentrated

 

答案:A

测试点:主谓结构.

分析:逗号后的从句主、谓语均缺,应在答案中选择连接词兼主语+动词的形式,即(A)(B)宾语it多余,concentrateon是固定短语; (C)重复主语;(D)多连词and.

 

7. --- their senses, many-celled animals perceive what is happening in their environment.

(A) Means of

(B) By means of

(C) Of the means by

(D) By means

 

答案:B

测试点:习语.

分析:By means of是固定短语,故选(B).其余均是错误形式.

 

8. In central Georgia, archaeological evidence indicates that Native Americans first inhabited the area ---.

(A) since thirteen centuries

(B) thirteen centuries ago

(C) the previous thirteen centuries

(D) thirteen centuries were before

 

答案:B

测试点:状语.

分析:空格前为完整的句子,所缺为状语.(A)(B)均可作时间状语,但(A)用于完成时。故选(B)

 

9. The large compound eyes of the dragonfly --- to see moving objects almost eighteen feet away.

(A) to enable it

(B) enabling it

(C) it enables

(D) enable it

 

答案:D

测试点;动宾结构。

分析:本句有主语而无谓语、宾语,应在答案中选择谓语动词+宾语的形式,即(D)(A)(B)动词为非谓语形式;(C)多了主语,且与句子主语不一致.

 

10. Using many symbols makes --- to put a large amount of information on a single map.

(A) possible

(B) it possible

(C) it is possible

(D) that possible

 

答案:B

测试点:形式宾语/习语.

分析:动词makes缺宾语,且to make it+形容词+to do…为固定短语,故选(B)it+形容词.

解题要点:动词make及其相关习语为TOEFL常考.

 

11. Anarchism is a term describing a cluster of doctrines an attitudes --- principal uniting feature is the belief that government is both harmful and unnecessary.

(A) and

(B) whose

(C) since

(D) for

 

答案:B

测试点;从句连接词。

分析:空格前为主句,空格后为定语从句。从句主,谓语俱全,所缺为连接词及定语.答案中只有(B)whose可引导定语从句并在其中作定语.

 

12. After the great blizzard of 1888 in the northeastern United States, it took some --- the snow away from their homes.

(A) days to shovel people several

(B) people several days to shovel

(C) several days people to shovel

(D) people to shovel several days

 

答案:B

测试点:习语.

分析:看到it took,,应想到it+take+sb+时间+to do…的固定短语,故选(B).

解题要点:记住两个表示“某人花…时间做某事”的句型:(1)It takes sb+时间+to do sth(2)It takes时间+for sb. to do sth..

 

13. Probably no man had more effect on the daily lives of most people in the United States --- Henry Ford a pioneer in automobile production.

(A) as was

(B) than was

(C) than did

(D) as did

 

答案:C

测试点;比较句式。

分析:看到关键词more,应在答案中寻找含有than的形式,即(B)(C)than从句的助动词应与主句一致;主句谓语动词是had,从句应用did代替它,不能用was,故排除(B)而选(C).

 

14. In copper engravings and etchings --- caused by the edges of the plate is clearly visible on the paper.

(A) the impression is

(B) if the impression

(C) impressions

(D) the impression

 

答案:D

测试点:主语.

分析:本句有系动词is而缺主语,应在答案中选择名词,即(C)(D).系动词为单数的is,主语也应是单数的,故排除复数的(C)而选(D).

 

15. Cora reefs have always been --- hazards to ships sailing in tropical seas.

(A) one of the greatest

(B) the greatest ones

(C) ones greatest

(D) the greatest were.

 

答案:A

测试点;习语/词序。

分析:One of the十最高级…是固定短语。

 

16. For a long time cotton ranked first between Alabama’s crops, but today it accounts for only a fraction of the agricultural production.

 

答案:A

测试点;amongbetween的用法.

分析:考题中常见这两个词被错用.between指“两者之间”,指三者或三者以上之间应用among.句中只有复数的crops,未指明是两者之间,不可用between.应为amongis.

 

17. Margaret Fuller was not active in the women’s-rights movement, but she asking for a fair chance for women in her book, Woman in the Nineteenth Century.

 

答案:C

测试点:词形。

分析:-ing是动词的非谓语形式,不可单独作谓语。应为asked for.

 

18. Most cities major in the United States have at least one daily newspaper.

 

答案:A

测试点;词序。

分析:单个的形容词作定语,修饰名词时,应放在名词前。应为major cities

 

19. The survival of a forest depends not only on the amount of annual rainfall it receives, and also on the seasonal distribution of the rain.

 

答案:C

测试点;not onlybut also的用法.

分析:考题中常见这个结构的错误形式,看到句中出现not only,就应立即注意后面but also是否丢失.and应为but.

 

20. James Farmer, an American civil rights leader, he helped establish the Congress of Racial Equality, an organization that is dedicated to the principle of nonviolence.

 

答案:B

测试点:多词.

分析:主语为James Farmer,此处无需重复主语.he多余.

 

21. A merger is a combination of two or more businesses down below a single management.

 

答案:C

测试点:介词.

分析:修饰抽象名词management,应用underbelow表示在具体的位置下.试比较:under one’s control, under one’s orderbelow sea levelbelow the floor

 

22. In its simplest form, a transformer is composed of two coils of wire place together without no wires actually in contact.

 

答案:D

测试点;介词/noany的用法.

分析:考题中常见这两个被相互错用.no本身是否定词,此处与含有否定意义的介词without连用,形成双重否定,是错误形式.应为without any.或用肯定意义的介词with,即with no…,避免双重否定形式.

 

23. The greatest natural resource of the state of North Dakota is their fertile farmland.

 

答案:C

测试点:代词数的一致.

分析:代词的数应与所代名词一致.此处代词所代为the state of North Dakota,单数,不能用their。应为its

 

24. The doctrine of eminent domain is based the legal tradition that all real property is subject to the control of the state.

 

答案:A

测试点;习语.

分析:Be based on,..是固定短语.此处缺介词on.

 

25. In a controversial eating guide entitled Are You Hungry? Jane Hirschmann and Lela Zaphiropolous argue that children instinctively know what foods are good for selves.

 

答案:D

测试点:反身代词/近义词.]

分析:名词selves(serf的复数)意为“自我、私利”,而此处表示“他们自己”,应用代词themselves.

解题要点:题中出现划线的selfselves时,应首先考虑它是否用错.

 

26. Bats rely to their hearing to navigate and to find food at night.

 

答案:A

测试点:习语/介词.

分析:Rely on…是固定短语,不用to.

 

27. Once an important port of entry for immigrants to the United States, Ellis Island recent reopened its great hall as a museum of immigration.

 

答案:C

测试点;词性。

分析:recent是形容词,而修饰动词reopened应当用副词。应为recently

 

28. Every year Colorado is visited by millions of tourists who come for a variety of reason.

 

答案:D 测试点;数的一致.

分析:A variety of应后接复数的可数名词,而reason是单数.应为reasons.

 

29. The energy needed for animal grow is derived primarily from carbohydrates and fats.

 

答案:B

测试点:词性.

分析:grow是动词,而介词for后应加名词性成份.应为growth.解题要点:题中有划线的grow出现时应注意其是否错用,是否应为名词growth.

 

 

30. Countries tend to specialize in the production and export of those goods and services that it can produce relatively cheaply.

 

答案:C

测试点:代词数的一致.

分析:代词的数应与其所代名词一致.此处代词指代的是复数的Countries,不能用单数的Uo应为they

 

31. Antique auctions have become popular in the United States because a steadily increasing awareness of the investment value of antiques.

 

答案:B

测试点:becausebecause of的用法.

分析:考题中常见这两个词被相互错用.because是连词,后接从句;而此处后接的是短语,应用介词because of.

 

32. Alike an insect, the crustacean is an arthropod, an animal with jointed legs and an exoskeleton, a supportive covering for its body.

 

答案:A

测试点:likealike的用法.

分析:这两个词常见相互用错.Alike是副词或形容词,不能后接宾语;like才是介词.应为like.

解题要点:见到题中出现划线的alike,应注意是否为like的误用.

 

33. Bricks are made from clay that is processed into a workable consistency, form to standard sizes, and then fired in a kiln.

 

答案:B

测试点;并列结构/词形。

分析:连词and要求它所连接的成份同结构、同形式。句中and连接3个并列的从句谓语部分,processedfired均为过去分词,与is构成被动语态;form也应为过去分词formed.

 

34. Her speech at the World’s Columbian Exposition in Chicago in 1893 brought Fannie Barrier Williams local and nation recognition.

 

答案:D

测试点:并列结构/词性.

分析:and两边的成份应同词性、同性质.and一边为形容词local,另一边也应为形容词national,作并列的定语,不用名词nation.

解题要点:注意划线的以-tion线尾的名词.

 

35. A paragraph is a portion of a text consists of one or more sentences related to the same idea.

 

答案:B

测试点:词形/缺词.

分析:consists是谓语动词的形式.但此处需要分词作后置定语修饰text.应为consisting of。或加连接词使成从句;whichthat consists of

 

36. A deficient of folic acid is rarely found in humans because the vitamin is contained in a wide variety of foods.

 

答案:A

测试点;词性.

分析:冠词A用于限定后接的名词,但deficient是形容词.应为deficiency.

解题要点;划线的词处于theaof之间时,应注意其是否为名词.

 

37. Industry utilize the gaseous element xenon when developing specialized flashlights and other powerful lamps.

 

答案:A

测试点:主谓数的一致.

分析:主语industry为第三人称单数,谓语动词不能用utilize,应为utilizes.

 

38. Some types of ferns resemble trees and some are too small that they look like moss.

 

答案:C

测试点:sothattooto的用法.

分析:考题中常见这两个结构被错误搭配.后文有that而无to,说明此处不应用too,而应用so

解题要点;见到划线的too,应立即注意后文是否有to

 

39. Made of sealskin stretched over a framework of whalebone or driftwood, an Eskimo kayak is completed enclosed except for the opening in which the paddler sits.

 

答案:B

测试点;词性.

分析:completed是动词,而此处应用到副词修饰谓语动词is enclosed.应为completely.

 

40. Our urge to classify different life forms and give us names seems to be as old as the human race.

 

答案:B

测试点:代词.

分析:代词的人称应与其所代的内容一致.此处代词指代的是life forms 属第三人称,不能用us.应为them.


Post a Comment

Lebih baru Lebih lama